Salah målade i debuten

Bild till nyheten Salah målade i debuten
Det syntes att en veckas hårdkörning på Melwood (plus matchen mot Tranmere i tisdags) satt sina spår i spelarna. Det var idel tunga ben och skallar i träningsmatchen mot Wigan (1-1). Mest positivt var att Salah hittade nätmaskorna i debuten.

FÖRSTA HALVLEK

Redan i första minuten var nyförvärvet från Roma på vippen att öppna målkontot i Liverpooltröjan då Adam Lallana, kapten i första halvlek, svarat för en snygg brytning på mitten och frispelat egyptiern. Salah ryckte ifrån sin försvarare, men sköt över.

Någon minut senare skapade Lallana själv en liten chans på egen hand, men bommade målet helt.

Och ungefär sådär såg halvleken ut.

Från egentligen ingenting lyckades Wigan ta ledningen i den 21:a minuten (skott från Alex Gilbey) mot ett slött och stillastående försvar  Firmino (som borde ha tagit tillvara på sina två chanser) och Lallana skapade några halvchanser och Coutinho var fullständigt osynlig, fram till sista kvarten då han tycktes hitta rytmen och låg bakom några bra passningar/kontringar.

Just innan pausvilan lyckades unge Woodburn vinna en duell på mitten, spelade fram Firmino som ensam med målvakten petade över bollen till nyförvärvet Mohamed Salah, som enkelt bredsidade in bollen i öppen bur.

Salah levererade överlag en godkänd debut. Bara tanken på att ha honom och Mané på planen samtidigt får det att vattnas i munnen.

ANDRA HALVLEK

Rena sömnpillret, helt utan tempo.

Divock Origi inledde förvisso piggast, men försvann sedan helt.

Liverpool hade som väntat mycket boll, men skapade väldigt lite. Det gjorde i och för sig inte Wigan heller.

De bästa chanserna till ett segermål kom i slutskedet av Lovren (nick i stolpens utsida), Sturridge (skott rejält utanför) och Milner.

MATCHFAKTA

Träningsmatch

Wigan– Liverpool 1-1 (1-1)

Målen: Alex Gilbey (21), Mohamed Salah (45)

Domare: Okänd

Publik: 12175

SKRIBENTENS BETYG

Första halvlek: Mignolet 2–Alexander Arnold 2, Matip 2, Klavan 2, Flanagan 1–Wijnaldum 1, Grujic 2, Woodburn 2–Salah 2, Firmino 2, Countinho 2

Andra halvlek: Karius 2–Stewart 1, Gomez 2, Lovren 2, Milner 2–Chirivella 1, Henderson 2, Grujic 1–Origi 2, Solanke 1, Sturridge 2