Jürgen Klopp har ett par tydliga förstaval när det kommer till vilka värvningar han vill göra i sommar. Även om han inte nämner spelare som Naby Keita direkt, antyder han ändå att de fått flertalet försök nekade. 

Han förklarar också att ett scenario där alla spelare är köpta och redo för första dagen av försäsongen endast sker i en "drömvärld". 

"Vi har i princip allt man behöver, men i slutändan handlar det fortfarande om affärer," säger Klopp enligt Telegraph.

"Tänk dig att man ser sin drömbil och säger 'här är pengarna' men de säger 'jag vill inte sälja bilen' då säger du 'men jag har pengarna' och de svarar 'jag vill inte sälja'.

"De säger 'köp en annan bil i en annan färg' men du säger 'det är lugnt, jag vill ha den här'."

"Sådana här saker händer i livet, inte bara inom fotbollen. Det är ganska enkelt. Du kan föreställa dig hur det fungerar. Det är inte direkt så att vi gör saker som andra klubbar inte gör, att vi skulle vara dumma och de andra smarta."

"Om jag fick bestämma själv, då skulle laget vara komplett från sista dagen av förra säsongen - klart, kör, här är det nya laget, tack så mycket. Tyvärr är det en drömvärld."

"Jag kan föreställa mig att man som supporter, som inte är inblandad i processen, blir irriterad och tänker 'herregud, det händer ingenting!'"

"Vi kan inte tänka så. Jag skulle gärna ha haft alla spelare här för första dagen av försäsongen, men det är inte möjligt längre och kommer troligtvis aldrig att bli möjligt igen, speciellt inte i England. Så varför ska jag klaga över det?"

Detta transferfönster har innehållit astronomiska summor, något som skiljer Premier League från de andra ligorna enligt Klopp.

"Det är alltid komplicerat."

"Jag läste att det fortfarande genomförs övergångar för £5M i Tyskland. Kan du tänka dig det hända i England? Finns inte en chans. Trots att det handlar om liknande kvalitet."

"Du är fast i en cirkel, och det visar hur det fungerar här. Det handlar inte om att vi inte vill spendera pengar. Allt handlar om att göra de rätta sakerna."

Klopp fick frågan om han har ekonomiskt stöd från ägarna:

"100%. Okej, jag frågar inte om vi kan värva Ronaldo eller de andra från Barcelona men jag är helt nöjd med situationen. Om de kunde ha gjort saker snabbare så kan ni tänka er att de hade gjort det. Det handlar inte om pengar eller något sådant."

"Det handlar inte om hur många spelare. Det handlar om hur allt passar ihop. Vi får se hur det blir."

"Jag kände under förra året att vi redan har en bra trupp, speciellt när alla är friska och utan skador. Det ger mig en bra känsla."

Klopp har inte gett några som helst indikationer på att ge upp försöken att värva Keita. Liverpool är ständigt i kontakt med RB Leipzig. Dock kan det komma en tidpunkt då Klopp måste tänka om och börja leta efter andra alternativ, om det verkligen ser mörkt ut i förhandlingarna.

"Det är möjligt. Det är troligare att det blir så än att ingenting alls sker," sa Klopp