Har länge beundrat Salah

Bild till nyheten Har länge beundrat Salah
Jürgen Klopp har varit ett fan av Mohamed Salah under en lång tid.

Jürgen Klopp är övertygad om att Mohamed Salah kommer att ta Premier League med storm den här säsongen. Samtidigt berättade han att han försökte värva honom till Borussia Dortmund.

Liverpool slog sitt transferrekord när de betalade £36.9M för Salah.

Den vindsnabbe yttern misslyckades att övertyga i Chelsea under sin första tid i England, men Klopp menar att övergången till Chelsea kom för tidigt och att Liverpool ignorerar vad som hände i London.

Salah, som gjorde mål i sin debut för Liverpool under fredagens match mot Wigan, lämnade Chelsea efter bara 19 framträdanden. Sedan väcktes hans karriär till liv i Fiorentina och succén fortsatte i Roma.

I Roma gjorde Salah 19 mål totalt i alla turneringar förra säsongen och Klopp tvivlar inte en sekund på hans färdigheter.

"Många spelare har visat att det är ganska så enkelt att ha problem i Chelsea, Kevin De Bruyne är ett exempel," sa Klopp enligt Liverpool Echo

"Det enda som vi ignorerade var hans tid i Chelsea."

"Han är en vänsterfotad spelare, vilket vi inte har allt för många av i truppen. Det gör honom mycket värdefull för oss."

"Jag är nöjd. Han måste lära sig mycket. Vi spelade honom mot Wigan bara för att visa honom hur det är. Nu måste vi börja jobba med honom, den fysiska samt den tekniska biten."

Salah fångade Klopps uppmärksamhet redan när han var i Basel. Tysken hann dock aldrig värva honom då han hade slutfört sin övergång värd £12M till Chelsea.

"Vi spelade mot honom när han var i Basel, då visste vi inte vem han var," sa Klopp

"Vi spelade med Dortmund mot honom och jag tänkte 'What the f...!' 

"Det var otroligt. Precis när jag bestämde mig för att gå för honom var han klar för Chelsea."

"Han hade problem i Chelsea för att det var för tidigt för honom. Sedan var han i Fiorentina och Roma. Frågan är 'vad såg ni inte i honom' eftersom han spelade 'all inclusive-fotboll'

"Han var snabb, spelade många matcher, skapade chanser och gjorde mål."

"Han var involverad i nästan allt för Egypten under de Afrikanska  mästerskapen, han tog till och med frisparkarna."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer