"Jag köper inte snacket om en plan B"

Bild till nyheten "Jag köper inte snacket om en plan B"
Jürgen Klopp menar att Liverpools problem förra säsongen handlade om avsaknaden av självförtroende, inte att laget har svårigheter mot lågt sittande försvar.

"Jag skulle säga att vi spelade med fullt självförtroende enda fram till 31 december, då vi spelade mot Manchester City. Det var en enastående match från båda lag. Vi vann välförtjänt, men det kunde ha gått åt båda håll," sa Jürgen Klopp till Goal.com

Två dagar senare spelade Liverpool mot Sunderland på Stadium of Light. 

"Det var en helt annan match. Det var mot ett lag med lågt försvar. Vi gjorde två mål, men de fick två straffar. Efter matchen fanns det en känsla bland spelarna i omklädningsrummet om att vi kanske inte är tillräckligt bra och att vi hade kastat bort vår chans."

"Det var bara en match! Alla tappar poäng. Till och med Chelsea, även om de inte tappade så många eftersom de blev mästare till slut. Allt handlar om hur du hanterar sådana situationer, och det är något vi måste jobba med."

Managern menar att Liverpool hade tre problem i januari. För lite självförtroende, för många skador och en bortrest Sadio Mané.

"I februari märkte vi av den tuffa månaden vi hade haft i januari.  Vi var inte tillbaka förrän i mars. Vi vann matcher igen, men många sa 'det är inte samma fotboll, de har problem'."

"Alla lyssnade på de som sa att vi inte har en plan B, och att vi inte kan spela mot låg försvar. Vi krossade lag i början av säsongen genom att använda olika sätt att spela. Som mot West Bromwich på Anfield, där undvek vi att ge dem fasta situationer i farliga lägen, eftersom vi visste att det var där de kunde hota oss."

"Snacket om en plan B visar avsaknad av förståelse. I det ögonblick du inte är så självsäker, då klarar du inte av att förändra på så mycket - det är på grund av osäkerhet."

"Det handlar inte om att visa upp allt du kan, 'här är vår plan D, F och Q'. Mitt jobb är inte att visa att jag kan styra laget på 1000 olika sätt. Jag ska göra det bästa för laget med spelarna och kvaliteten som vi har," menar Klopp

Jürgen Klopp menar att så länge som han och hans stab styr det här laget så är det ingen idé för spelarna att lyssna på någon som inte är involverad i deras process. 

Han tar Arjen Robben som exempel. 

"Oavsett vad folk säger om Robben så levererar han. Om han en gång skjuter från en svår vinkel kommer folk att säga 'varför sköt han?'. Nästa gång skjuter han från samma vinkel igen men gör mål. Då menar alla att det var en bra idé att skjuta därifrån."

"Han bryr sig inte i vad andra säger, han vet att laget behöver hans egenskaper."

"Regeln är att det är bättre att ha elva spelare som gör samma misstag än att varje spelare gör som de vill."

Klopp vill inte höra av något snack om att Roberto Firmino inte gör tillräckligt många mål. 

"Va?! Han är en väldigt bra spelare, även om han inte gör mål. De andra drar nytta av sättet som han läser spelet på. Enastående! Tänk om han blir osäker, tänker att han måste göra fler mål och börjar skjuta från omöjliga vinklar, istället för att slå en smart passning eller gjort en löpning som öppnar upp ytor som han brukar göra."

"Vi måste ha en plan, en röst och samma tro. Det kommer inte alltid att fungera perfekt. Vi är inte perfekta, men det är vårt sätt att göra det på." 

"Jag är verkligen positiv när jag ser till vilka spelare vi har. Attityden och läran att vilja. Alla spelarna har en bra anledning till varför de är i Liverpool - en väldigt bra anledning," avslutar Klopp.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer