Gerrard: "Spelarna måste vara redo"

Bild till nyheten Gerrard: "Spelarna måste vara redo"
Gerrard menar att utveckling är viktigare än att vinna matcher för U18-spelarna.

"Mitt mål är att så många spelare som möjligt kan ta steg upp i hierarkin. Jag måste se till att de kan ta sig till U23, ta en plats där och fortsätta att utvecklas," sa Steven Gerrard till Liverpoolfc.com.

"Vi måste ta varje match som den kommer och försöka att vinna dem alla. Vi kommer alltid att ställa upp ett lag för att vinna. När det kommer till framgång så tror jag inte att det är smart av mig att sätta extra press på spelarna. De är redan under stor press."

Han menar att de unga spelarna blir motiverade av chanserna som andra talanger har fått av Jürgen Klopp.

"Han kommer bara att ge chansen till spelare som är redo, han måste gilla det han ser av en spelare. Jürgen är villig att ge chansen till de spelare som visar kvalitet i sitt spel men också rätt attityd både på och utanför planen."

Gerrard menar att han och hans stab har ett stort ansvar att se till att spelarna är redo att visa upp sig när de kommer till Melwood. 

"Det viktiga för mig är vad Jürgen tänker. Jag kommer att bli bedömd efter resultaten av folk på utsidan, något jag är förbered på, men mitt jobb är att utveckla spelarna på planen. Både individuellt och kollektivt. De måste kunna uppföra sig som professionella fotbollsspelare."

"Vi måste se till att Jürgen får ett bra första intryck av spelarna. Om en av våra spelare kommer till Melwood och är lat, kommer för sent, inte har rätt kläder, har dåligt kroppsspråk och inte gör det bra på planen, då kommer han inte att vara där särskilt länge. Då känner vi oss ansvariga."

"Det är mycket som sker som de på utsidan inte tänker på. Det handlar inte bara om fotbollsdelen. Spelarna måste vara förberedda inom alla områden innan de kan spela för Jürgen Klopp."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer