"Jag vill vara förstavalet"

Bild till nyheten "Jag vill vara förstavalet"
Liverpools nya vänsterback är målmedveten och hoppas på att bli förstaval på sin position.

Andy Robertson, som kom från Hull City för £10M, ser ut att få göra debut i den röda tröjan på lördag när Liverpool ska möta Hertha Berlin.

James Milner är skadad och kommer att missa Liverpools tre kommande matcher, vilket ger Robertson en möjlighet att visa upp sig inför säsongsstarten.

"Jag är här för att vara förstavalet," sa Robertson till Liverpool Echo.

"Det är självklart upp till managern, konkurrensen är tuff för den positionen, men jag hoppas att jag kan vara förstavalet. Jag gillar inte att sitta på bänken. Jag är inte någon bra åskådare, jag är en mardröm när jag är skadad och inte kan spela."

"Jag respekterar de andra spelarna och jag vet hur bra de kan göra det, men jag måste göra mitt bästa och förhoppningsvis är det bra nog för att vara förstavalet."

Robertson blev klar för Liverpool medan laget var iväg i Hong Kong, så det var inte förrän i tisdags som han kunde träffa sina nya lagkamrater för första gången. 

"Det är en helt annan standard, jag gillar det. Jag känner att jag klarar av att ta nästa steg, men det kommer att ta tid."

"Jag spelar med världsklasspelare och det är något jag måste vänja mig med under träning."

"Det känns som att jag anpassar mig mer och mer för varje dag och jag hoppas att det kan fortsätta så."

"Vi har två och en halv veckor kvar tills säsongen börjar. Förhoppningsvis har jag fått upp tempot och är redo att köra igång då."

"Jordan Henderson, James Milner, Adam Lallana, Jon Flanagan, de har alla varit otroliga gentemot mig."

"Danny Ings är en annan - jag var med honom i helgen då han tränade för fullt för första gången. De har alla hjälpt mig att känna mig som en del av gruppen. Jag tror inte att någon av de andra kan förstå min skotska dialekt!"

"Staben har hjälpt mig väldigt mycket också, så förhoppningsvis har jag kommit in i det helt inom ett par dagar."

Jürgen Klopp hade långa diskussioner med Robertson under delar av torsdagens andra träningspass, där han förklarade exakt vad som förväntas av honom.

"Managern har sagt att han ska gå igenom saker med mig under veckan så att jag vet vad som förväntas av hans ytterbackar och yttrar. Så att jag vet vad jag kan kräva av spelaren framför mig och mittbackarna bredvid mig," förklarar Robertson.

"Jag vet hur deras ytterbackar spelade mot mig och hur svårt det var när de var så offensiva. Defensivt så gav de dig inget gratis, det är så jag själv vill spela."

"Han vill att ytterbackarna ska vara högt upp när vi anfaller. Men först och främst är vi försvarare, så vi måste hålla ihop det i backlinjen."


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer