"Premier League var tuffare än jag trott"

Bild till nyheten "Premier League var tuffare än jag trott"
Ragnar Klavan berättar om sitt första år i Premier League, den tuffa försäsongen och konkurrenssituationen i truppen.

Under förra säsongen ställdes Ragnar Klavan mot några av världens bästa anfallare. Zlatan Ibrahimovic, Alexis Sanchez, Sergio Aguero och Romelu Lukaku är några som den rutinerade estländaren har mött. 

Men på frågan om vem som varit hans tuffaste motståndare under sin debutsäsong i Premier League, då nämner han en något oväntad anfallare.

"Det är en bra fråga. Jag skulle säga Peter Crouch. Han var den största överraskningen. Han var väldigt bra," sa Klavan till Liverpool Echo.

"Han var snabb, stark och teknisk."

"Jag hade aldrig mött honom tidigare. När jag mötte honom var det en positiv överraskning."

Ragnar Klavan hade en godkänd säsong för Liverpool efter att ha anslutit förra sommaren för £4.2M.

Trots att Dejan Lovren och Joel Matip var förstaval som mittbackar, så spelade Klavan 25 matcher under förra säsongen.

Han medger att han inte hade trott att det skulle vara så stor nivåskillnad att gå från Augsburg till Liverpool.

"Ja, det var tufft. Premier League var tuffare än vad jag hade trott. Det tog ett tag att vänja sig vid det."

"Jag tycker att mitt första år var helt okej. Jag försökte att hjälpa laget så mycket jag kunde. Jag hade några bra matcher men också några som inte var så bra. Det var så för hela laget - up och ner."

Liverpool lyckades precis att komma topp fyra förra säsongen, men Jürgen Klopp var frustrerad över hur många enkla mål som de släppt in under säsongen.

Därför har mycket av fokuset under sommarens försäsong handlat om försvarsspel.

"Vi måste jobba hårdare. Det sitter i huvudet. I och med den fotbollen som vi spelar så har vi mycket boll på offensiv planhalva. När det plötsligt blir en omställning så är vi kanske inte tillräckligt snabba i tanken att ställa om och försvara vårt mål."

"Det är något vi jobbar på, att ställa om snabbare."

"Att vara försvarare i det här laget är annorlunda. Du är inblandad i alla delar av spelet. Du måste hela tiden vara en del av spelet."

"Försäsongen har varit tuff. Det har varit mycket löpning. Det är så varje försäsong ser ut - man försöker komma i form till säsongen."

Klavan kommer att konkurrera om speltid med Joel Matip, Dejan Lovren och Joe Gomez. Konkurrensen kan bli ännu tuffare om Liverpool skulle lyckas lösa Virgil van Dijk från Southampton. 

Med spel i Europa igen så kommer Liverpools spelschema att vara betydligt tightare än förra säsongen, Klavan menar att det därför kommer att behövas bredd i alla lagdelar.

"Så länge som du är en del av gruppen, då finns det en chans för spel."

"Det är svårt att förutspå hur säsongen kommer att se ut, men det kommer att bli fler matcher i och med att vi ska spela i Europa."

"Jag vet inte hur managern kommer att lösa det problemet. Men när han behöver mig, då kommer jag att var där."

"Joe Gomez hade ett fruktansvärt år med skador, och det är inte alltid så lätt att snabbt komma tillbaka till samma nivå som du hade innan."

"Men han är en väldigt bra kille med bra attityd. Han är viktig för oss."

Klavan menar också att det kommer bli tufft att möta Liverpool med Mohamed Salah och Sadio Mané i laget.

"Det kommer inte att vara lätt att försvara mot Sadio och Mo. De är riktigt bra spelare med en otrolig snabbhet. De är inte de största spelarna, men Sadio kan hoppa väldigt högt. De kan hota på så många olika sätt. Deras snabbhet i djupled kommer att vara viktig."

"Vi ska göra vårt bästa, självklart. Förra säsongen startade vi bra men hade en period på en och en halv månad där vi inte spelade bra alls. Den här gången ska vi försöka att undvika det och göra det bra säsongen igenom," avslutar Klavan.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer