"Han hade för mycket muskler"

Bild till nyheten "Han hade för mycket muskler"
Jürgen Klopp berömmer Joe Gomez men menar att han hade skaffat för mycket muskler under sin rehabilitering.

Joe Gomez var skadad under Jürgen Klopps första år som manager för Liverpool. När han återvände till träning så hade han skaffat för mycket muskler. För mycket tid hade spenderat på att lyfta skrot inne på gymmet.

"Jag hade ett samtal med honom igår," sa Klopp på presskonferensen efter 3-0-segern mot Hertha Berlin.

"När jag kom till klubben så såg jag honom spela 20 minuter för U21, och sedan blev han skadad. Jag tänkte 'Oh my god'. Alla hade berättat om hur bra han var och vilken talang han besitter."

"När han återvände var han tung, han hade mycket muskler där du inte behöver dem, om du inte bara ska hänga på stranden. Vi måste jobba med det och nu är han tillbaka igen."

Joe Gomez har varit delaktig i samtliga träningsmatcher under försäsongen och han har imponerat på Klopp med sin attityd, träningsvilja och kvalitet. 

"Han har gått ner i vikt, han är i bra form. Det finns fortfarande saker att förbättra, som att han måste bli lite mer aggressiv."

Gomez, som från början är mittback, har visat att han klarar av att spela på ytterbacksplatserna också. Därför är han extra viktig nu när både James Milner och Nathaniel Clyne är skadade. 

Klopp tror at Gomez kan bli en rejäl utmanare om de positionerna denna säsong.

"Som ytterback är han otroligt viktig för oss nu när Clyne inte har haft någon försäsong såhär långt."

"Trent är en fantastisk spelare, men han är bara 18 år gammal. Offensivt är han tillräckligt bra, men han måste bli mycket bättre defensivt. Vi behöver många alternativ, och det är härligt att ha honom (Gomez) tillbaka."

Andy Robertson fick göra debut i den röda tröjan, och Klopp är mycket nöjd att ha honom i sitt lag.

"Du kunde se exakt vad han är bra på och vad han behöver förbättra under 45 minuter. Snabbhet, bra inlägg, flexibel och allt det där," sa Klopp.

"Vi är ett dominant lag, eller vi vill vara ett dominant lag, så då behöver du spelare som kan göra skillnad, speciellt ute på kanten. Han var bra i försvarsspelet bortsett från en eller två situationer, men så är det alltid. Vi lät honom stå ensam, precis som vi lät Alberto Moreno stå ensam i första halvlek."

"Hertha är bra på kanterna, och de har solida spelare på mitten.  Andy måste utveckla sig, men det är verkligen en härlig grabb."

Källa: Liverpool.no


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer