"Liverpool är på rätt spår"

Bild till nyheten "Liverpool är på rätt spår"
Tidningarna berömmer Liverpools försäsongsform efter vinsten mot Hertha Berlin.

"Resultaten betyder lite nu, men det är lovande tecken. Fyra vinster, en oavgjord, tre hållna nollor och en mängd positiva tecken är vad Jürgen Klopp tar med sig när de reser från huvudstaden. Med Champions League-plaoff som väntar kan inte Liverpool starta dåligt. De ser definitivt ut att vara på rätt spår," skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Trots att jakten på Naby Keita verkar vara över så menar Pearce att Liverpool har mycket att välja mellan på mitten. 

"Om han går för en offensiv trea med Mané, Firmino och Salah så kämpar Henderson, Coutinho, Lallana, Wijnaldum, Can och Grujic om tre platser på mitten. Det är inget svagt område."

Emre Can återvände från semestern denna vecka, och Pearce var imponerad av vad han såg av tysken. 

"Det fanns mycket att beundra under den timme som Can spelade. Kort efter att Liverpool gjorde 2-0 så visade han sin styrka och kraft. Han drev med bollen över 50 meter och hittade tillslut Gini Wijnaldum, som fick en dålig touch."

"John Henry var på plats i Tyskland. Han måste få Can att skriva på ett nytt kontrakt, han är för bra för att tappa," menar Pearce. 

Echo-journalisten kommenterade också Sadio Manés comeback.

"Som förväntat var han rostig. Han sköt en volley högt över och touchen var inte riktigt där, men 45 minuter fotboll kommer att göra honom gott."

Chris Bascombe, journalist i The Telegraph, valde att lyfta fram Dominic Solankes prestation.

"Då Dominic Solanke skrev på, förväntades det att kompensationssumman skulle ligga på £3M. Det går under kategorin 'optimistisk'. Han har helt klart inte läst manuset där det står att ska hålla en låg profil för att hålla summan nere," skrev Bascombe.

"Det var inte ett lika fint mål som mot Crystal Palace, men han spelade också en roll i det andra målet. Han har visat tillräckligt för vi ska kunna anta att han blir mycket mer än en spelare i U23 under kommande säsong."

"Oavsett vad prislappen landar på så är det en påminnelse om att Liverpool har gjort det bra på övergångsfronten såhär långt. Mohamed Salah gjorde också mål, och Andy Robertson fick debutera. De som har haft möjligheten att följa träningarna i Tyskland imponeras av hur skarpa stjärnspelarna ser ut."

Trots att Bascombe berömmer värvningarna menar han att Liverpool behöver en ny mittback.

"Liverpool behöver utan tvekan förstärka om de ska sikta högre än en fjärdeplats denna säsong. De behöver mer bredd, och Jürgen Klopp måste försöka att få in en dominant mittback."

James Pearce berömmer Joe Gomez insatser under försäsongen.

"Han har spelat över förväntan. För en månad sedan såg han ut att bli utlånad, men nu ser han ut att bli kvar. Klopp avslöjade att han behövde gå ner i vikt för att bli mer mobil. Det har verkligen gjort susen. Med en Nathaniel Clyne som har missat hela försäsongen, är det nu Joe Gomez och Trent Alexander-Arnold som slåss om en startplats mot Watford," förutspår Pearce.

Echos journalist tyckte också att Andy Robertson gjorde en bra debut.

"Han slog ett kvalitetsinlägg som Salah borde ha gjort mål på. Robertson är definitivt en uppgradering jämfört med Moreno, som inte imponerade när han spelade." 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer