Redo att möta eliten

Bild till nyheten Redo att möta eliten
Jürgen Klopp tror att hans lag är redo för att möta motstånd av allra högsta nivå.

I morgon spelar Liverpool mot Bayern München på Allianz Arena, i den första av två matcher i Audi Cup. Liverpool har denna sommar spelat mot Wigan, Tranmere, Crystal Palace, Leicester och Hertha Berlin - men motståndarna i München blir mycket tuffare.

Redan på onsdag är det en ny match, antingen mot Atletico Madrid eller Napoli.

"Inget negativt om Palace, Leicester eller Hertha, men detta är på en annan nivå. Jag tror att vi är redo för det. Såhär långt har det gått bra, men vi både kunde och borde ha gjort det bättre. Detta kommer att vara en bra utmaning för oss." sa Jürgen Klopp på dagens presskonferens enligt Liverpool Echo.

Senaste gången som Bayern München inte vann Bundesliga var säsongen 2011-12, då Jürgen Klopp coachade Dortmund.

"Jag är alltid glad att vara i München. Jag tror att jag vann min senaste match här efter en spektakulär straffläggning. Jag är med en ny klubb nu, så det handlar inte om Dortmund."

"Det är viktigt att se vad vi kan få till mot Bayern. De är ett topplag, och det ska bli kul att se vilket lag de ställer upp med."

Klopp har några utmaningar när det kommer till laguttagningen för morgondagens match. Nathaniel Clyne är skadad och ser ut att missa ligastarten, även Danny Ward är skadad. Danny Ings kommer inte att spela, och inte heller Divock Origi eller Joe Gomez är tillgängliga. 

Marko Grujic, Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn, Loris Karius, Dejan Lovren och James Milner kan alla vara tillbaka.

"Vi har en del spelare som har fått smällar, så det är ett litet pussel, men vi ska göra vårt bästa. Vi tränar ikväll och ser efter den vilka som är tillgängliga."

"Alla lag måste ställa upp med två lag. Ett lag i den ena matchen och kanske ett annat lag i den andra."

"Om en och en halv vecka så börjar det mot Watford, så alla matcher nu är väldigt viktiga. Om vi kan vinna mot Bayern så är det bra, men det är bara en träningsmatch. Det har ingenting med Champions League att göra. Vårt träningsläger i Tegernsee har varit väldigt bra. Vi har tränat hårt, och nu har vi tuffa motståndare framför oss," sa Klopp.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer