Tuff utmaning ikväll

Bild till nyheten Tuff utmaning ikväll
Liverpool står inför sommarens tuffaste utmaning på Allianz Arena ikväll.

De röda får känna på Bundesliga-mästarna Bayern München när Audi Cup sparkas igång ikväll.

Carlo Ancelottis mannskap är hemma igen efter en 12 dagar lång turné i Kina och Singapore, där laget vann mot Chelsea (3-2), med förlorade mot Arsenal (2-3 efter straffar), AC Milan (0-4), och Inter (0-4) i International Champions Cup.

Nu är matcherna i Audi Cup de sista genomkörningarna innan Bayerns säsong drar igång med supercup-final mot cupmästarna Borussia Dortmund nu på lördag. 

"Detta är ett viktigt test för oss innan den första tävlingsmatchen för denna säsong. Det är en härlig turnering med bra lag," sa Ancelotti enligt fcbayern.com.

De deltagande lagen i turneringen är Bayern München, Liverpool, Napoli och Atletico Madrid. Atletico och Napoli inviger Audi Cup med sin match 17:45, medan Bayern och Liverpool möts 20:30.

Vinnarna möter varandra i en final imorgon, och förlorarna möts i en bronsmatch. 

För värdklubben räknas alla som skadefria förutom Manuel Neuer och försvarsspelaren Juan Bernat.

Enligt Ancelotti måste dock spelarna som deltog i Confederations Cup, Arturo Vidal (Chile) och Joshua Kimmich (Tyskland), som kom igång med sin försäsong i lördags, troligtvis vänta till onsdagens match.

Franck Ribéry tränade inte som normalt på måndagen och ett beslut kommer att tas idag. 

Jérôme Boateng har haft problem med en skada, men ska vara aktuell för spel redan ikväll. Situationen är enligt managern liknande för Arjen Robben, som får spela idag eller imorgon.

Jürgen Klopp och hans Liverpool får klara sig utan Nathaniel Clyne, Divock Origi, Joe Gomez, Danny Ings och Danny Ward.

"Liverpool hade en fantastisk säsong. De spelade väldigt bra. De kämpade om titeln och nådde kvalificering till Champions League," svarar Ancelotti på en fråga om de röda.

"Jag tror att Champions League kommer att bli tuffare denna säsong för det är väldigt starka engelska lag med i turneringen. United, City, Chelsea, Tottenham och Liverpool."

"Jag tror och hoppas att Jürgen vinner kvalificeringsrundan, så att Liverpool bidrar till att göra turneringen bättre. Då blir det svårare att vinna."


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer