"Utan dem är jag ingenting"

Bild till nyheten "Utan dem är jag ingenting"
Jürgen Klopp hyllar sin stab och menar att han inte skulle klara av det utan dem.

I en intervju med LFCTV diskuterade Jürgen Klopp betydelsen av hans stab.

"Utan dem är jag ingenting."

"Jag tycker att den största styrkan hos en stark människa är att ta hjälp av de som är bättre än dig på vissa områden. Om du är osäker skulle du inte göra så utan du skulle tänka 'men tänk om någon ser att han är bättre än mig på det här' och sådana saker," sa Klopp

"Jag har inga som helst problem med detta och de är otroligt viktiga för mig. Jag gillar dem som personer, men vi är tillsammans på grund deras kvaliteter. Utan dem så ville jag inte göra det här, och jag hade inte klarat av det heller. Det är så det är."

"När jag började var jag ensam, men världen har förändrats. Speciellt fotbollsvärlden, därför är det mycket viktigt att ha denna kvalitet runt omkring oss. Jag är väldigt nöjd med situationen."

Klopp fortsatte genom att förklara varje stabmedlems styrka som hjälper honom att vara manager i en klubb som Liverpool.

"Zeljko (Buvac) är hjärnan, Pete (Krawietz) är ögat. Pep (Lijnders) har också blivit otroligt viktig på kort tid eftersom han skriver ner allting. Han är också en del av hjärnan, han hjälper oss att komma ihåg vad vi har gjort."

"Han är en del av den nya coachning-generationen. Vi andra är inte gamla, men vi har varit med så länge så det är normalt att vi har våra rutiner som vi jobbar efter. Pep är vår länk till nutiden och framtiden, något som är mycket viktigt."

"Vad kan jag säga om John (Achterberg)? Jag har aldrig mött någon som honom. Han är målvaktstränare 24 timmar om dygnet! Det är inte alltid bra faktiskt, för om du vill prata med honom om något annat så kan han leda samtalet att handla om målvakter. Det är en bra egenskap, tror jag. I slutet av samtalen kan man tänka 'pratade vi fem minuter om målvakter när vi började om politik?'"

"Mona (Nemmer) är hjärtat och själen, hon är allting. Hon är så smart. Ingen spelare är tveksam gentemot henne, vilket är fantastiskt. Ingen gillar att bli tillsagd att det du äter inte är bra för dig, men Mona gör det mycket bra. Vi har förändrat i princip allt inom detta område och spelarna gillar det för de vet att Mona bara är här för att hjälpa och göra deras lättare, både på Melwood och hemma, eftersom hon också jobbar med spelarnas respektive."

"Korny (Kornmayer) är typ vår träningsgeneral. Han behöver vara det. Vi beslutar vad han ska göra och han ger oss råd om vilka områden vi kan förbättra. Han måste vara 'the bad boy' ibland eftersom spelarna inte alltid gillar att springa - 'det där var Kornys idé. Frågar ni mig kan ni ha en ledig dag, men det var Korny som sa att ni skulle göra det!'

Klopp summerar.

"Detta fungerar mycket bra, annars skulle vi inte kunna kommit på fjärdeplats förra säsongen, och vi skulle inte vara ett så bra lag som vi är idag. Vi kan alltid förbättras, men vi har en bra grund att bygga vidare på."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer