"Några kommer att bli arga"

Bild till nyheten "Några kommer att bli arga"
Jürgen Klopp tror att tuff konkurrens om platserna i startelvan kommer att hjälpa Liverpool att ta nästa steg.

Liverpool-managern menar att det är oundvikligt att några spelare kommer att vara arga när han tar ut sin startelva mot Watford i ligapremiären nästa helg. 

Men han säger också att de måste rikta ilskan rätt, för en bred trupp kommer att vara mycket viktigt om Liverpool ska kunna utmana både inhemskt och ute i Europa under nästa säsong.

Klopp är säker på att hans lag kommer att vara redo när Premier League drar igång igen. Han har under sommaren inte förlorat en enda spelare som han vill ha kvar, och är fortsatt säker på att det kommer att förbli så, trots Barcelonas pågående jakt efter Philippe Coutinho.

"Alla tänkte 'han lämnar, han lämnar, han lämnar' men såhär långt har det inte hänt."

"Om vi behåller truppen som den är kommer det att innebära ett par svåra beslut eftersom alla inte kan starta. Vi får se hur det fungerar."

"Var arg på mig, inga problem, behåll självförtroendet, det är viktigt, för tre dagar senare är det en ny match. Det är många utmaningar."

"Planen är att alla ska ta nästa steg. Självklart vill vi bygga vidare på den grund vi lade förra säsongen."

"Jag har alltid sagt att vi ska utveckla detta lag, och det finns två sätt att göra det på - nyförvärv och träning, så vi gjorde båda."

"Nyförvärven är bra, antingen spelar de eller så pushar de en annan spelare. Nu är det mycket svårare att få spela hela tiden."

Klopp gjorde det till en vana att utveckla unga spelare med potential till världsklass-spelare i Borussia Dortmund, och det finns lovande tecken för att han ska kunna göra detsamma på Merseyside.

"Jag skulle älska om något liknande skulle ske igen, men denna klubb ska inte jämföras med någonting."

"Du vet och jag vet att det inte finns något som liknar Liverpool."

"Vi vet vad vi ser i spelarna och vi vet vad som måste göras. Vi måste se till att det fungerar oftare än det inte gör det."

"Vi måste ha en spelstil, ett sätt att spela, men vi måste också kunna spela helt annorlunda om det krävs."

"Såhär långt har försäsongen varit bra. Phil har varit fantastisk och några andra också."

Under sin tid i Dortmund fick Klopp leva med att topklass-spelare som Nuri Sahin, Mario Götze och Robert Lewandowski handplockades av rivaler, men Liverpool är i en betydligt starkare position och kan motstå potentiella köpare.

"När vi blev mästare ( i Bundesliga) så tappade vi Nuri Sahin. Det är inte så att jorden går under efter det."

"Alla tänkte 'herregud'. Vi hade Gundogan. Visste vi att han var lika bra som Nuri? Nej. Vi hoppades på det och det visade sig stämma."

"Det är så det fungerar. Jag kan förstå att ni vill skriva om detta, men jag vill egentligen inte prata om sådana här saker. Det är inget meddelande, det är så det är."

Klopp tror att hans lag lärde sig mycket under tiden i Tyskland där de vann mot Hertha Berlin samt Bayern München innan ett rejält förändrat lag förlorade mot Atletico Madrid efter straffar.

Han vägrade att sväva iväg efter 3-0-segern mot Bayern München. Han var inte glad över hur hans lag lät motståndarna dominera bollinnehavet i den första halvleken.

"När vi är passiva känns det alltid som vi blir straffade."

"Bästa sättet att försvara på är att ha bollen. Vi kunde inte spela på det sätt jag ville, men i den andra halvleken gjorde vi det. Vi vet vad vi måste jobba på. Vi vet att vi kan bli bättre," avslutar Klopp.

7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer