Redo att ta chansen

Bild till nyheten Redo att ta chansen
Trent Alexander-Arnold är redo att ta nästa steg och leverera när Liverpool startar Premier League-säsongen mot Watford på lördag.

Trent Alexander-Arnold ser ut att få sin tredje start i högstaligan med Nathaniel Clyne skadad. Clyne har missat hela försäsongen på grund av problem med baksida lår och ryggen.

Joe Gomez och Jon Flanagan konkurrerar också om platsen, men Jürgen Klopp förväntas att ge chansen till 18-åriga Alexander-Arnold, det skriver Liverpool Echo.

"Jag är inte säker på om jag kommer få den chansen, men jag hoppas att jag kan ta den om jag får den," sa den unge högerbacken till Echo.

"Jag kämpar om platsen precis som de andra grabbarna. Det finns en mängd av duktiga spelare här och vi skulle kunna ställa upp med två olika lag när säsongen drar igång."

"Om chansen dyker upp så kommer jag att vara redo. Om det finns en möjlighet måste du ta den. Om jag får reda på att jag ska spela mot Watford ska försöka att ta den chansen."

Alexander-Arnold kunde ha varit en del av det engelska U19-lag som vann europeiska mästerskapen i Georgien under sommaren, men han valde att tacka nej då han ville ha en full försäsong med Liverpool.

"Jag var med mycket under kvalet, men att inte vara där för att lyfta pokalen gjorde lite ont," erkände han.

"Jag såg hela turneringen och jag tyckte att vi förtjänade att vinna. Jag tittade som en supporter som satt längst ut på stolen och hoppades på seger. Jag var otroligt glad över att se dem vinna turneringen."

"Det var synd att jag inte var där, men mitt fokus under försäsongen var på klubbfotbollen."

Beslutet har betalat sig, Alexander-Arnold har varit en av de bättre spelarna under försäsongen. 

Han visade upp sin otroliga potential när Liverpool vann med 3-0 mot Bayern München i Audi Cup, Alexander-Arnold ställdes i den matchen mot Champions League-vinnaren Franck Ribery. Han klarade det testet galant.

"Det skulle självklart bli en tuff utmaning för mig att ställas mot en världsklasspelare och en av världens bästa."

"Du måste se det som en möjlighet och det är vad jag gör varje gång managern tar ut mig för att spela. Jag måste visa varför jag förtjänar chansen. Jag försökte att göra det mot Bayern."

"Hela matchen var tuff för oss alla. De är otroliga. Vi har försökt att använda oss av de saker som vi tränat på, och mot Bayern kunde man särskilt se att vårt anfallsspel har mycket spännande att erbjuda."

Tonåringen valde att inte fråga Ribery om de kunde byta tröja efter matchen.

"Nej, jag tänkte inte på att få med mig en souvenir eller något sådant."

"Jag gick bara direkt in i omklädningsrummet eftersom det är så jag alltid gör. Jag försöker att inte visa överdriven respekt mot mina motspelare. Det tror jag kan påverka dig negativt. Du måste gå ut där och fokusera på dig själv och inte vilka du möter."

Mötena med Bayern München och Atletico Madrid gav spelarna en försmak av vad som väntar ute i Europa, om laget lyckas ta sig vidare till Champions Leagues gruppspel. 

"Det är därför du spelar i sådana turneringar, för att möta de bästa lagen i Europa."

"Det är en bra förberedelse inför Champions League ifall vi lyckas ta oss igenom kvalificeringen. Men vi kan inte ta för givet att vi ska spela på arenor som den i München varje vecka, för vi måste fortfarande vinna i kval-matcherna. Vi måste se till att vi spelar på sådana arenor oftare."

Klopp har arbetat hårt med Alexander-Arnold under sommaren för att förbättra den defensiva aspekten av den unge högerbackens spel. 

"Försvarsspel är en viktig del av spelet och först och främst är jag en försvarare, så jag försöker att få den biten på plats. Klopp har hjälpt mig mycket under försäsongen. Jag hoppas att jag kan bli ännu bättre."

"Denne manager ger ungdomarna hopp. Det har varit så i Liverpool under många år. Det finns alltid möjligheter i Liverpool."

"Vi såg det förra säsongen och vi kommer att se det under nästa. Det är bra att ta sig upp genom akademin och veta att managern litar på sina unga spelare. Det gör dig än mer motiverad."


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer