Philippe Coutinhos begäran om att få lämna för Barcelona blev avvisad av Liverpool under dagen. Jürgen Klopp berättar att allt handlar om timing.

Med ligastart i helgen och endast tre veckor kvar av transferfönstret så är det inte aktuellt för Liverpool att sälja Coutinho. De har helt enkelt inte tid att hitta en ersättare.

"Det enda jag kan säga är att det handlar om timing. Oavsett vilken klubb - om du frågar i tid. Det är så vi gör det. Frågar tidigt, så får vi se vad vi lyckas med. Om du undersöker i tid så kan du ändra planerna eller vad som helst, men du kan inte komma så nära säsongsstarten," sa Klopp till Telegraph.

"Klubben är störst och det är det viktigaste. Det handlar om att göra det i rätt tid. Det är så vi gör det när vi försöker att köpa spelare. Det handlar om timing. Kanske har alla ett pris om timingen är rätt - men när timingen är fel? Då finns det inget pris."

Journalisten Chris Bascombe meddelar att Liverpool har informerat Philippe Coutinho och hans agenter att de förväntar sig professionellt uppträdande, och att det ska visas respekt mot supportrarna och lagkamraterna.

Klubben ska vara besviken på att kravet om en övergång kom dagen innan ligapremiären, då allt fokus borde ha legat på vad Liverpool kan uppnå denna säsong.

Spelaren själv ska bekymras över att budet från Barcelona kan vara något som bara sker en gång i livet, och att han inte ska få chansen nästa sommar, oavsett vad han presterar för Liverpool.

Bascombe skriver vidare att klubben vet att detta inte är avslutat, och att Barcelona troligtvis kommer att lägga ett bud över £100M. Nu är det inte längre möjlig att säga att Coutinho inte är den typ av spelare som försöker tvinga fram en övergång, och det kommer att komma många fler försök för att få Liverpool att tänka om innan fönstret stänger.