Medan en brasilianare önskar sig bort från Anfield - vill Roberto Firmino gärna förlänga.

"Jag kommer att ge allt. Jag vill hjälpa laget och göra mitt allra bästa så jag vet att jag kan förnya mitt kontrakt. Jag vet inte vad som kommer att hända, men jag har två år kvar på mitt kontrakt, och vill försöka att vara kvar här," sa Firmino i en intervju med Paul Joyce i The Times.

Joyce menar att Liverpool kommer att starta kontraktsförhandlingar med 25-åringen någon gång under säsongen.

Då Mohamed Salah kom till Liverpool hade Firmino nummer 11 på tröjan. Salah har ett speciellt förhållande till det numret, och Firmino hade inga problem med att välja ett nytt nummer då han såg att nummer 9 var ledig.

"Jag har hört om andra spelare med nummer 9 här, och jag är alltid villig att hjälpa laget genom att göra mål så att vi kan vinna matcher. Jag kommer att göra mitt bästa för att lyckas. Tröjan var ledig, och jag fick frågan om jag ville ha den. Nummer 9 är ett speciellt nummer för brasilianare, och jag gillar det, så därför bytte jag."

När Firmino bytte nummer fick fans som redan hade köpt nya tröjan med nummer 11 på ryggen, möjlighet att skicka in den för att få den signerad.

"Jag blev överraskad av hur många tröjor det var i rummet, och samtidigt glad. Jag vet att mina insatser har uppskattats av supportrarna och klubben."

Han berättar att han byter personlighet när han går ut på planen.

"Jag blir inte nervös. Jag blir annorlunda när jag går ut på planen.  Jag blir en annan person, och koncentrerar mig bara på spelet, och glömmer alla annat. Det enda jag vill är att vinna matchen."

Roberto Firmino spelade i regel som central anfallare under förra säsongen, och gjorde 11 mål i ligan. Under försäsongen har han även tagit straffar, som normalt James Milner ansvarar för. Själv vet han ännu inte om han får det ansvaret.

"Jag är inte säker. Vi får se - det är managerns beslut," sa Firmino.

I säsongen 2013-14 så gjorde Firmino 22 mål för Hoffenheim, då spelade han i stort sett som en nummer 10, så han har det i sig att göra många mål. Han ser fram emot att möta sin nya klubb på tisdag.

"Säsongen där jag gjorde 20 mål så spelade jag bakom anfallaren, men också som anfallare ibland. Det var en härlig tid. Jag hjälper alltid laget så gott jag kan, och vi kämpade inte i toppen, men vi hade ett bra lag och jag gjorde många mål under de fyra säsongerna. Men nu skriver jag ny historia här, och är väldigt glad att få spela mot dem för första gången."

"När jag kom till Tyskland var det ganska svårt. Vädret, maten och huvudsakligen språket var svårt. Fotbollen är också annorlunda jämfört med i Brasilien. Jag har lärt mig mycket, speciellt mentalt, och måste tacka Hoffenheim för min tid där, för jag fick mycket erfarenhet och blev en mycket starkare man. Jag behövde kämpa för allt."

Han menar att Liverpool fick värsta möjliga lottning.

"Av alla motståndare vi kunde ha fått så är detta den tuffaste. De är ett strålande lag, har en ny tränare som vet mycket om fotboll. Det blir två svåra matcher, men jag hoppas att vi kan spela vårt spel och få ut allt som vi visade under försäsongen."

Det stormar runt Philippe Coutinho och igår krävde han att få lämna klubben för Barcelona. Detta avvisades omgående av Liverpool.

"Jag kan inte säga något om Coutinho, men jag hoppas att han blir kvar," sa Firmino.

Firmino berättar att han trivs bra på Merseyside.

"Jag har varit väldigt lycklig sedan den dagen jag kom hit. Jag är passionerad för allt - laget, staden och supportrarna. Jag är väldigt lycklig, och önskar att bidra mer varje dag för att vi ska kunna vinna ligan. Jag vill uppnå något stort varje gång jag spelar. Förhoppningsvis kan vi uppnå det vi gör oss förtjänta av, och det viktigaste är troféer denna säsong."