Liverpool har under mycket lång tid haft problem med defensiva fasta situationer. Idag släppte Liverpool in två nya hörnmål.

Jürgen Klopp fick frågan om de fasta situationerna efter matchen:

"Jag är inte trött på att prata om det, jag måste prata om det."

"Om du vill summera, och detta var det enda du såg, då är det okej. Vi försvarade oss i stort sett väldigt bra, men det är självklart inte tillräckligt om du släpper in mål på det sättet i slutet."

Liverpool skapade flera bra chanser när Alexander-Arnold började att slå hörnorna. De träffade virket och tvingade fram en mycket fin räddning från Huerelho Gomes efter hörnor från den unge högerbacken.

"Jag tror att vi hade minst två lika stora chanser som dem från fasta situationer, och de hade tur när de försvarade sig. Har de inga problem med fasta situationer, medan vi har ett stort problem? Jag är inte så säker."

"Vi måste jobba med det, men sånt är livet, vårt liv, inom fotbollen. För oss är det andra saker som är viktigt. Det fysiska från start, vi var inte redo för det. Det kan hända i den första omgången, och vi måste anpassa oss snabbt."

Liverpool låg under i paus och första halvlek var managern mest missnöjd med. 

"Allt är annorlunda i en tävlingsmatch jämfört med en försäsongsmatch. Jag var inte nöjd med situationen i första halvlek. Det var väldigt fysiskt, och Watford vann ofta de duellerna. De skapade inte så mycket, men gjorde ändå två mål."

Klopp tyckte att sättet kvitteringen i slutet kom till var surt.

"Vi hade flera chanser, och speciellt från fasta situationer, med bra inlägg och nickar. Vi hade väldigt mycket otur."

"Så gjorde vi två fina mål i den andra halvleken, och spelade bra innan vi släppte in ett offside-mål. Det är svårt att acceptera. Det kändes inte bra, men vi vet att vi kan, och måste, göra det bättre. Det har jag sagt till grabbarna."