Woodburns nya smeknamn

Bild till nyheten Woodburns nya smeknamn
Efter Ben Woodburns heroiska insatser för Wales den senaste veckan har bossen Jürgen Klopp börjat kalla honom för "Prince of Wales".

Till att börja med hoppade 17-årige Woodburn in i landslagsdebuten mot Österrike och drämde in matchens enda mål på nationalarenan i Cardiff.

Tre dagar senare hoppade han in på nytt och och spelade fram till 1-0-målet mot Moldavien i en match som walesarna vann med 2-0.

– Jag hörde någon säga "The Prince of Wales" – och jag älskar det! Jag har kallat honom det två gånger den här morgonen, men jag är inte så säker på att han gillar det, skojade Klopp i en intervju med officiella sajten Liverpoolfc.com i går.

– Han svarade för en fantastisk insats. Vi vet alla vad han kan, vi känner Ben bäst, och han har redan gjort suveräna insatser för oss. Men han hade en tuff start på pre-season och kunde inte prestera på samma sätt som tidigare.

– Men under de senaste två-tre veckorna har han verkligen tagit rejäla kliv. Jag såg matcherna för Wales och han gjorde stor skillnad, vilket är ovanligt för en 17-årig grabb, så alltihop är en trevlig historia.

Klopp passar också på att hylla Woodburns mentalitet.

– Från vår sida är allt glasklart: Allt hänger på spelaren själv. Han är också en verkligt tålmodig pojke. Inte bara i matcherna, utan med allt omkring.

– Han förväntar sig inte så mycket. På morgonen tar han antagligen en snabb titt i passet och konstaterar: "Åh, fortfarande 17!" Han är en fantastisk pojke. Samtidigt blir världen omkring bara galnare så vi ska göra allt vi kan för att hjälpa honom.

– Det finns så många historier om unga grabbar som kommit fram och senare försvunnit helt. Det kommer inte att hända Ben.

– Jag anser att han är på helt rätt plats här i Liverpool. Vi kommer att göra de rätta sakerna med honom; han kommer att få spela ungdomsfotboll, med U23 och även A-lagsfotboll. Det viktiga är att han får spela matcher. Han tränar alltid med oss och sedan får vi inför varje helg fatta ett beslut var han ska spela.

Woodburns tre unga lagkompisar, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold och Dominic Solanke hade också trevliga upplevelser med England U21 under uppehållet. 

– Ja, riktigt trevliga historier! Men jag är lite rädd för alltför många fina historier innan en match, avslutade Klopp med ett leende.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer