Ingen Phil mot City

Bild till nyheten Ingen Phil mot City
Jürgen Klopp plockar inte ut Philippe Coutinho i lördagens matchtrupp mot Man City. Se videoklipp från presskonferensen.

Kort sammanfattning plus videoklipp längst ner:

Om Coutinho

– Vi har haft ett bra samtal sedan han återvände. Han är på gott humör och genomförde träningen ännu bättre. Men jag har bestämt för att att utesluta honom från truppen mot City, så att han kan få 4-5 dagars extra träning. Han höll med om detta. Han kunde troligen bara ha spelat 15-20 minuter. 

– Det har inte varit någon lätt period, men det är så transferfönstret fungerar. Det är bara då som spelare kan flytta på sig och klubbarna kan handla. Det är sånt som händer och jag tycker att vi hanterade alltihop väldigt bra. 

Om Oxlade-Chamberlain

– Han passar bra in i truppen och i olika laguppställningar som vi kan använda oss av. I det system vi spelar för ögonblicket kan han spela i fyra positioner. Vi vill ha honom på planen så ofta som möjligt. Han är en väldigt bra fotbollsspelare. Han är bra på små ytor och bra på stora ytor.

Om Man City

– Det är inte enkelt att förbereda sig för City eftersom de har använt sig av flera olika formationer. Om du visar svagheter i en match som detta så kommer motståndaren att utnyttja dessa, det är helt säkert. City är troligen en av de mest intensiva matcherna. Du kan bara hoppas att de inte gör mål.

– De har samma problem med oss. De har bara en ordentligt träningsakt inför matchen. Det ska bli väldigt intressant. Jag gillar att vara bra förberedd och jag skulle gillat det ännu bättre om vi hade haft två-tre träningspass till innan matchen.

Om egna truppen

– Jag kan inte hålla alla spelarna nöjda hela tiden. Vi hade också ett möte om det igår. Ifall någon av spelarna förlorar självtilliten så är det inget jag kan göra något åt. Jag kollade åt vänster och jag kollade åt höger – och det var kvalitet överallt. Det är viktigt att vi har många valmöjligheter.

– Jag måste alltid ta besluten inför varje match och spelarna reagerar väldigt bra på det. Vi har gjort några ändringar i de andra matcherna och det har fungerat väldigt bra.

– Vi måste prestera hela tiden och vi måste klara det hela tiden. Det innebär att vi måste rotera laget när vi kan. Vi måste minimera skaderisken. Ingen ska behöva spela 60 matcher under säsongen. Laguppställningarna kan komma att förändras från match till match. Det kommer inte alltid att ske, för rytmen är också viktig. Men vi behöver alternativ och vi har dessa alternativ.

Om Ben Woodburn

– Jag gillar smeknamnet "Prince of Wales", men jag kanske har använt det för mycket redan! Han är vår spelare och det är den bästa nyheten här. Vi ska försöka beskydda honom.Han är en väldigt bra spelare och en god person. Han är klar att spela på alla de olika lagen vi har och han kommer att få spela när vi behöver honom.

Om beslutet att stänga transferfönstret före ligastart

– Jag hade gärna sett att alla förbunden gått ihop och bestämt sig för detta samtidigt. Det är en avgörelse där fotbollen står som vinnare, det anser alla managers.

Om Naby Keita

– Jag har varit i kontakt med flera i Bundesliga och har aldrig fått så många gratulationer som efter att vi signerade honom. Det är väldigt goda nyheter.

Om skadeläget

– Nej, inget nytt. Det ser bra ut. 

Om Mignolet

– Simon Mignolet kommer förstås att stå. Nu har han fått vila i tre matcher.



14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer