Rapport: Mané såg rött

Bild till nyheten Rapport: Mané såg rött
Det som skulle bli ett spännande stormöte mellan Manchester City och Liverpool avgjordes redan efter 37 minuters spel när Sadio Mané fick rött kort. Luften gick ur bortalaget och det hela slutade i en pinsam förlust med 5-0.

PREMATCH

Det var mycket god stämning innan matchen, äntligen dags för Premier League-fotboll igen! Mycket av förhandssnacket handlade om duellen mellan Pep Guardiola och Jürgen Klopp. Tysken har ett fint facit mot spanjoren i England. Guardiola hade, innan dagens match, aldrig vunnit mot Klopp med sitt Manchester City.

FÖRSTA HALVLEK

De båda lagen kände lite på varandra under de första 20 minuterna. Hemmalaget hade mer boll, men Liverpool hotade ständigt i djupled. Mohamed Salah terroriserade Otamendi utefter högerkanten med sin otroliga snabbhet.

I matchminut 24 blixtrade det till och Sergio Agüero blev helt fri med Mignolet och kunde enkelt sätta 1-0 efter att ha rundat belgaren. Agüero blev fint frispelad av Kevin De Bruyne.

Efter en halvtimmes spel fick Mohamed Salah ett jätteläge efter högerkanten men Ederson var snabbt nere och stoppade honom från att kvittera. Svagt avslut av Egyptiern.

Bara tre minuter senare höll Klavan på att ställa till det rejält när han tappade bollen i duell mot Gabriel Jesus, men han räddades av att Mignolet stod i vägen för 2-0.

Den efterföljande hörnan skulle bli en jättechans för John Stones, men Mignolet stod återigen i vägen, denna gång med en fin fotparad.

Livepool kom undan ett 2-0-mål med blotta förskräckelsen - men det skulle bli värre. Sadio Mané gick högt upp med foten i en duell med målvakten Ederson. Det blir en rejäl smäll och domare Jon Moss visade det röda kortet. Sadio Mané fick alltså lämna planen efter bara 37 minuters spel.

Ederson fick efter lång behandling lämna planen på bår. Claudio Bravo ersatte.

Domare Moss lade till 8 minuter på den första halvleken. Två minuter in på tilläggstiden så satte Gabriel Jesus bollen i nät, men det blev bortdömt för offside. Bara ett par minuter senare hade brasilianaren ännu en boll nät, denna gång blev det godkänt. 2-0 till Manchester City.

ANDRA HALVLEK

Alex Oxlade-Chamberlain fick göra debut i den röda tröjan när han blev inbytt i paus. Salah utbytt.

Gabriel Jesus gör i 52:a minuten 3-0 till hemmalaget.

Manchester City dominerade totalt och Liverpool kunde inte göra mycket mer än att kriga för att hålla siffrorna nere.

Inbytte Leroy Sane kunde efter fina kombinationer av City sätta 4-0 med knappa kvarten kvar.

Leroy Sane fick göra ett andra mål när han i den 91:a minuten skruvade in 5-0.

Det blir alltså hela 5-0 till City. Utvisningen på Sadio Mané förstörde matchen för Liverpool, dock var det svagt av dem att lägga av helt och släppa in fem bollar.