– Jag vill använda Coutinho

Bild till nyheten – Jag vill använda Coutinho
Direkt efter matchen mot Manchester City fick Jürgen Klopp en avslutande fråga av den samlade mediakåren, där man undrade om Philippe Coutinho var redo för att spela mot Sevilla. Klopps svar då var ett kort och koncist "Ja", men till Liverpool Echo utvecklade han sig igår.

– Phil är en fantastisk spelare och självklart vill jag använda honom så snart som bara möjligt. 

– Att vila honom mot City var ett beslut jag tog med hela säsongen i beaktning och en intensiv period som nu väntar. Han hade knappt tränat, varit iväg med landslaget och gjort korta inhopp och dessutom haft en tuff flygresa. Så där och då var det inte optimalt.

– Vill ni kritisera mig för att han inte spelade redan i helgen är det helt okej men jag tror inte att vi sett en helt annorlunda utgång av matchen bara för att Phil spelat, fortsatte Klopp. 

Liverpool har nu Sevilla hemma i Champions League på onsdag och därefter Burnley hemma i Premier League på lördag. Helgens match (plus de kommande två) missar Sadio Mané efter sitt röda kort och Coutinho vore i det läget såklart ett extra välkommet tillskott.

– Som ni vet har vi match efter match efter match de kommande veckorna. Det kommer att handla om balans för att inte riskera truppen. 

– Vår analys var att det var bättre att ge Phil ett par extra dagar av bra träning för att nu ha han tillgänglig för oss. Det tror jag kommer att bli väldigt bra - och det är väldigt goda nyheter för oss att han är redo igen, avslutade Klopp.

Källa: Liverpool Echo


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer