– Loris förtjänar chansen

Bild till nyheten – Loris förtjänar chansen
Klopp utvecklar varför han väljer att satsa på landsmannen Karius i kvällens CL-premiär.

– Om vi inte ger dom ett par chanser varje år så måste vi hitta en nummer två som är 33 år och som fortfarande kan fånga några bollar, men som inte vill spela mer än så. En sådan keeper är väldigt svår att hitta, säger Klopp till Daily Telegraph.

– Om de är dåliga på träning så förtjänar de inte heller att spela, men alla våra målvakter tränar bra och håller väldigt hög nivå.

– Planen är att utnyttja våra målvakters kvaliteter och låta prestationerna avgöra vem som får spela – inte bara att hålla dom nöjda. Jag vill ha en grupp bra keepers och det innebär att du måste vara beredd att göra ändringar.

– Matchen mot Arsenal var det ungefär detsamma. Vi var inne i en väldigt intensiv period och Loris fick chansen. Ja, så här i efterhand kan man säga att han inte hade så mycket att göra, men det visste ingen på förhand.

Loris Karius kommer att spela sitt livs första match i Champions League mot Sevilla. Hans tidigare erfarenhet sträcker sig till två Europa League-matcher för Mainz. 

– Om Loris måste bevisa något? Det tycker jag att han gjorde mot Arsenal. Han var väldigt kall med bollen. Jag vet att en del tycker att han var lite för kall, men det kan hända om det inte är någon rytm. Nu har han fått den matchen i bagaget, vilket hjälper både honom och oss mycket.

Philippe Coutinho kommer att göra säsongsdebut. Om inte från start, så definitivt från avbytarbänken.

– Phil är i truppen och Mo Salahs sjukdom är inte så allvarlig, avrundar Liverpoolmanagern.

24-årige Karius köptes in sommaren 2016 från Mainz för £4,7M sedan han utsetts till Bundesligas näst bäste keeper efter Manuel Neuer. Han fick en olycklig start med ett handledsbrott och när han väl fick chansen var han darrig och Mignolet tog tillbaka platsen. I afton vaktar Karius Liverpoolburen för 18:e gången.


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer