– Phil kommer att ge allt

Bild till nyheten – Phil kommer att ge allt
Alberto Moreno är säker på att bästa kompisen Philippe Coutinho kommer att ge järnet för Liverpool den här säsongen och att han klarar av att lägga sommarens besvikelse bakom sig.

– Jag saknar honom, han är nog min bästa vän i klubben, så jag är väldigt glad för att han är tillbaka, säger Moreno i en intervju med Daily Mail.

– Han har haft det tufft, han hade en dålig period, men det är över nu och jag vet att han kommer att ge allt för Liverpool.

"Albie", som han kallas av lagkompisarna, tycker samtidigt att det visar på styrka att Liverpool lyckades stå emot Barcelonas hårda uppvaktning.

– Det vore en dröm för alla lag att ha honom, men nu stannar han hos oss. Liverpool sa nej och det betyder nej. För oss är det ett stort lyft eftersom vi har massor av kvalitet nu.

Daily Mail beskriver Moreno som en "anfallare fångad av en kropp till en försvarare" och drar också vissa paralleller till Jürgen Klopp, som själv var en hårdjobbande anfallare men som med tiden skolades om till back. 

– I modern fotboll måste ytterbackar vara med i anfallen. Jag vet att det viktigaste jobbet är att försvara och idén är att vi ska försvara oss som ett lag och anfalla som ett lag. Det är vad managern vill att vi ska göra, berättar 25-årige Moreno som köptes från kvällens CL-motståndare Sevilla sommaren 2014.

Även om han saknar hemstadens temperaturer trivs han gott på Merseyside.

– Jag trodde aldrig att jag skulle tillbringa så mycket tid inomhus, skojar "Albie". Jag har en dotter nu och så fort solen skiner är vi utomhus, tills vädret ändrar sig igen. Men jag älskar Liverpool och jag älskar att spela för denna klubb.

Källa: Daily Mail, liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer