Bild till nyheten Rapport: Besvikelse på Anfield
En händelserik afton på Anfield slutar oavgjort efter slarv i försvaret.

Prematch:

Champions League återvände äntligen till Merseyside och Anfield såg ståtlig ut under strålkastarna. Resultatet av allt det hårda arbetet Jürgen Klopp och hans mannar stod för förra säsongen skulle nu avnjutas.

Sevilla stod för kvällens motstånd och det fanns en stor revanschlust bland alla med Liverpoolsympatier efter finalförlusten i Europa League 2016.

Dessutom fanns det en viss Philipe Coutinho med i Liverpools matchtrupp efter sommarens transfersoppa. Brassen började dock på bänken.

Första halvlek:

Atmosfären var fantastisk och You´ll Never Walk Alone lät lite extra speciell den här kvällen. Det fanns en längtan i luften och alla ville bara att matchen skulle starta.

Luften gick dock ur Anfield nästan omgående. En misslyckad rensning av Lovren ledde till att bollen kunde petas in i mål av Ben Yedder. Drömstart för Sevilla och en känsla av Déjá vu för "The Reds".

Liverpool hängde dock inte med huvudena och lät inte målet påverka självförtroendet. Mané, Salah och Firmino hade ordentligt med fart under fötterna.

Mané hade ett fint läge i den 10:e minuten då Salah la upp bollen men Sergio Rico stod för en akrobatisk räddning i Sevillas mål.

Kvitteringen fick vänta tills den 21:a minuten och det var ett mål värt att vänta på. Jordan Henderson och Alberto Moreno samspelade fint och inlägget som följde hittade foten på Firmino och kvitteringen var ett faktum.

"The Reds" var nära på att utöka sin ledning nästan omgående. En klassisk Liverpoolkontring ledde till att Emre Can fick bollen i boxen men tyskens skott smet strax utanför bortre stolpen.

Mohammed Salah har startat säsongen väldigt fint och egyptiern såg väldigt taggad ut och fick betalt för sitt hårda jobb.

Efter att ha missat en passning och vunnit tillbaka bollen så avlossade Salah ett skott utanför boxen. Bollen träffade Simon Kjær och lurade Sergio Rico. Anfield exploderade och Liverpool spelade bländande fotboll.

Det kunde blivit ännu mer i den 42:a minuten. Sadio Mané drogs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Roberto Firmino stegade upp men satte tyvärr bollen i stolpen. 2-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek:

Andra halvlek började avvaktande från båda lagen. Joël Matip seglade upp från sin mittbacksplats i den 53:e minuten men blev av med bollen precis innan han kunde skjuta.

Liverpool fortsatte att vara det bollförande laget och fortsatte att pressa gästerna från Andalusien. Roberto Firmino hade ett skottläge i 63:e men bollen blockades och gick utanför.

Det skulle inte bli något mer mål för hemmalaget dock. Istället var det Joaquin Correa som fann yta i boxen och kunde sätta kvitteringen förbi en chanslös Loris Karius.

Jürgen Klopp svarade med att sätta in sommarens mest omtalade Liverpoolspelare. Philipe Coutinho kom in till stående ovationer i den 76:e minuten och Daniel Sturridge efterföljde några minuter senare.

Alex Oxlade-Chamberlain fick även han hoppa in men inget av bytena gav önskad effekt och matchen slutade oavgjort. Joe Gomez drog på sig ett andra gult kort på övertid och är därmed avstängd i nästa omgång av Champions League.