Engelsk media kritisk

Bild till nyheten Engelsk media kritisk
Flera av de mest framträdande engelska journalisterna var kritiska till Liverpools insats mot Sevilla i dagens utgåvor. Framförallt Dejan Lovren och Jordan Henderson bör undvika att plocka upp några exemplar.

- Problematiken i försvarsspelet är ingen nyhet, men Dejan Lovrens agerande vid 0-1 är värre en vad man kan förvänta sig av en pojklagsspelare. Dejan Lovren idag är inte ens en skugga av den spelare han var i Southampton, skriver bland annat Henry Winter på The Times. 

Han fortsatte även med att ifrågasätta Jordan Hendersons roll som defensiv mittfältare. 

- När Sevilla gör 2-2 så tappar Henderson helt sin yta och sin gubbe. Det ger fri passage för Muriel att hitta in till Correa som lätt löpte igenom backlinjen. 

- Att Liverpool lät Lucas gå och fortsatt inte skaffat sig en defensiv mittfältare värd namnet är ett svaghetstecken. Det saknas en spelare som verkligen är beredd att göra jobbet. Likt United hämtade in Matic och Chelsea hämtade in Bakayoko, avslutade han. 

Flera journalister uttryckte i mångt och mycket samma känslor efter matchen och det var försvarsspelet som stal de flesta rubrikerna. 

- Ett lag som slår Arsenal med 4-0 och förlorar mot City med 5-0 kommer aldrig att ha en lugn stund. Men att släppa in 1-0 efter 5 minuter i Champions League och en kvittering när segern ska vara i säkerhet kräver att man börjar fokusera mer på sin organisation, skrev The Telegraphs Paul Hayward. 

Andy Hunter på The Guardian var knappast lyrisk han heller:

- Liverpool dominerade i långa stunder matchen och dessutom fick Philippe Coutinho göra comeback till en ganska förlåtande atmosfär på Anfield. Men det är ett återkommande problem att försvarsspelet fallerar både på kollektiv och individuell nivå och vi får återigen konstatera att Klopp byggt en fantastisk offensiv på ett alldeles för dåligt fundament. 


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer