Oss själva att skylla!

Bild till nyheten Oss själva att skylla!
MATCHREFERAT: För andra gången på tre dagar slarvar Liverpool bort tre givna poäng.

PREMATCH 

Burnley var något av Liverpools bogeyteam också förra säsongen, med 2-0-segern på Turf Moor och dessutom ytterst nära att skrälla på Anfield. Ett sent mål av Emre Can räddade trepoängaren i våras. 

Lancashire-klubben är alltid en svår nöt att knäcka. Grym defensiv. Alla vet vi att de redan har vunnit på Stamford Bridge (Chelsea i premiären) och snott en pinne på Wembley (Spurs tillfälliga hemmaplan). Klopp gör hela sju ändringar i startelvan jämfört med CL-premiären mot Sevilla i onsdags.

FÖRSTA HALVLEK 

Liverpool dominerar stort, både spel- och chansmässigt, men lik förbenat är det Burnley som lyckas ta ledningen från ”ingenstans” i den 27:e minuten. 

Arfield får bredsida in bollen från när håll på Anfield. 

Denna gång orkar jag inte ens  ”slakta” vårt försvarsspel även om kommunikationen mellan Matip och Klavan känns… sådär. Men, som precis som Klopp brukar säga, begås misstagen längre upp i banan.

Och alla mål kan ju egentligen undvikas, eller hur!? 

Burnley lyckas till fullo med sin game plan. Frustrerar hemmalaget genom att bromsa tempot. 

Mo Salah kvitterar, tack och lov, rätt omedelbart med en läcker avslutning efter att ha tagit en djupledslöpning in i straffområdet. Passning: Emre Can. 

Men Coutinho blandar och ger, Firmino så gott som osynlig, liksom Sturridge. 

Den sistnämnde borde/kunde ha tåat/knäat in ett eller annat mål, men är rostig. 

ANDRA HALVLEK 

Krampaktigt och ångestfyllt – i vanlig ordning. Liverpool äger allt, men skapar inte tillräckligt med farliga chanser. 

Burnley får exakt den matchbild de önskar, d v s en massa sparkande och tjongande och armar och ben i det egna straffområdet. Men trots allt får man faktiskt lov att lyfta på hatten för motståndarna. 

Visst, vi har oflax också. Inhopparen Dominic Solanke träffar exempelvis ribban när vi pressar på i slutskedet. Å andra sidan får Burnleys mittback Mee t v å chanser att nicka in ett segermål för ”The Clarets”, medan vi supporters sitter med kuddar och defibrillatorer i knät. 

Vi borde ha vunnit denna match med 3 eller 4-0, precis som mot Sevilla i onsdags. Men vi har bara oss själva att skylla för ineffektiviteten och slarvet.

MATCHFAKTA 

Premier League 

Liverpool – Burnley 1-1 (1-1) 

Målen: 0-1: (27) Arfield (27), 1-1: (30) Mohamed Salah (30)

Domare: Roger East 

Gula kort: Jack Cork, Emre Can, Nick Pope

Publik: 53 231

SKRIBENTENS BETYG

Mignolet 3 – Alexander-Arnold 2, Matip 2, Klavan 2, Robertson 3 – Milner (capten) 2 Can 2 – Salah 4, Firmino 2 (Solanke 78, 2), Coutinho 1 (Oxlade-Chamberlain 78, 2) – Sturridge 2 

Övriga avbytare: Karius, Wijnaldum, Lovren, Henderson, Moreno 

Matchens lirare: Mo Salah. Osar klass… för det mesta.


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer