Osäkra kort mot Leicester

Bild till nyheten Osäkra kort mot Leicester
Summa summarum från Klopps presskonferens: Lovren har ryggproblem och är högst tveksam till spel mot Leicester. Matip och Can har också drabbats av smällar och kämpar mot klockan. UPPDATERAD 22/9: Can tränade för fullt igår!

Ovan, videoklipp från presskonferensen.

Nedan, kort textsammanfattning.

Om Dejan Lovrens ryggskada 

– Han har inte tränat och är tveksam på lördag. Joel Matip och Emre Can har också smällar från förra matchen, så vi får avvakta och se.

Om att dominera matcher men inte lyckas vinna

– Det är ett problem. Vi spelar väldigt bra, men gör inte tillräckligt med mål. Det har också varit för enkelt för motståndarna att utnyttja situationer mot oss. Det var åtta ändringar i laget i senast och alla förväntar sig att vi ska göra det bättre, men det görs alltid små misstag.

– Vi jobbar på det. Vi har tagit bort en del av dessa problem, men inte tillräckligt. Vi måste vara mer koncentrerade i sådana situationer och bli bättre på att ta hand om andrabollarna.

Om kritiken mot Oxlade-Chamberlain senast

– Det är så fotbollsvärlden fungerar. Lite väl kvickt för kritik. Jag kan förstå det, han hade kanske inte sin bästa match i livet. Men jag har inga som helst tvivel. Han jobbar för att vänja sig vid vårt spelsätt.

Om laget på lördag 

– Båda lagen kommer att ha andra l uppställningar än i tisdags. Jamie Vardy är en nyckelspelare för deras spelstil. Mahrez kommer också att vara tillbaka, liksom Fuchs, så det betyder långa inkast.

– Vi vet hur de normalt spelar och vi måste vara aggressiva och fightas för att få med oss ett bra resultat. Att ligga under med 1-0 som senast är ingenting, men efter 1-0 förändrades matchbilden ttotalt. Det borde inte vara ett stort problem. Vi måste fightas och vara positiva när vi hamnar i underläge.

– Vi är fortfarande kreativa, men vi gör för lite mål och det är problemet. Mitt jobb är att se till att spelarna fortsätter att vara positiva.

Om skadeproblemen

– Ragnar spelade sin tredje raka match och Joe spelade mittback. Vi kan bara vänta och se, det är fortfarande två dagar kvar. Det är som det är, spelare kan bli sjuka över natten och då måste du se till att ha en annan plan.

Om Leicesters snabba spel

– Snabbhet vållar alltid problem ifall du inte försvarar dig tillräckligt bra. Det handlar om att vara organiserade och skydda sig mot omställningar. Vi måste se till att ligga rätt i positionerna för deras kontringar. 

Om att släppa in första målet

– Det hände både mot Sevilla och Burnley, men vi reagerade bra vid dessa tillfällen. Jag föredrar att inte släppa in första målet.

– Jag förstår till 100 procent varför vi pratar om detta, jag känner till problemen och har redan beslutat om vad vi ska göra. Men att prata om det här skapar bara rubriker. Det låter ju som att vi har noll poäng och är ligans svagaste lag.

Om att ha ledarfigurer i laget

– Yes, vi har de rätta karaktärerna. Ibland reagerar de bra, andra gånger är det mindre bra. Det är klart att vi kan förbättra vår mentalitet.

–  Vi har våra bekymmer och det är därför som vi bara har åtta poäng och inte 15. Vi har fortfarande hårt jobb framför oss.


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer