Vill köpa klubben?

Bild till nyheten Vill köpa klubben?
Amanda Staveley (bilden) driver firman PCP Capital Partners, med goda kontakter i Mellanöstern och Asien, och ska enligt uppgift nu ha tagit en kontakt med Fenway Sports Group för att förhöra sig kring rådande ägarläge och om en försäljning kan vara aktuell.

Staveley sågs på St James' Park när Liverpool mötte Newcastle förra veckan och enligt flera källor var hon där för att just besöka Newcastle och tala med deras representater gällande ägarsituationen uppe i nordost. 

Nu framkommer dock uppgifter till Sunday Mirror att intresset snarare ska vara riktat mot Liverpool. 

Amanda Staveley har en erfarenhet av att förhandla med Liverpool och redan 2007 introducerade hon en ägargrupp för klubben, innan man dock (lite synd) valde Gillett och Hicks istället den gången. 

Hon ska också ha varit delaktig i att presentera en grupp kinesiska investerare för klubben förra säsongen, något som dock inte intresserade Fenway Sports Group den gången. 

Vilken typ av ägargrupp det skulle kunna röra sig om denna gången är ännu oklart och uppgifterna bör behandlas med en helt del försiktighet och skepsis, speciellt med tanke på ett landslagsuppehåll som gör det tunnsått med stoff till tidningarnas söndagssidor. 

Enligt Sunday Mirror ska Fenway Sports Group dock ha satt ett pris på klubben till 1 miljard pund, mer än tre gånger den summa (300 miljoner pund) man betalade för klubben för ganska exakt sju år sedan. 

Vad tycker ni? Hade ni önskat nya ägare?

Logga in och kommentera!


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer