Dalglish tror att Liverpool kommer att dra det längsta strået mot tabelltvåan från Old Trafford, men också att det kommer att bli tufft.

– Du kan alltid förvänta dig täta matcher mellan Liverpool och Manchester United. Ifjol parkerade Jose Mourinho bussen då han kom till Anfield. Det var inte bara en buss förresten, det var ett par dubbeldäckare!

King Kenny tror på liknande matchbild som i 0-0-matchen i oktober förra året.

– United kommer med en defensiv inställning, men samtidigt har de fantastiska anfallare i Rashford, Lukaku och Martial. Jag tror också att Mourinho kommer att försöka lägga pressen på Liverpool, men pressen är lika stor för alla i en sådan här match.

– Jag tippar 2-1 till Liverpool, men det är möjligt att jag tänker med hjärtat och inte med huvudet. United är bra just nu, medan Liverpool inte har haft marginalerna med sig. Det måste vända och förhoppningsvis sker det nu.

Dalglish är också imponerad av det han har fått se av Mohamed Salah så här långt.

– Mo Salah har varit den mest spännande värvningen denna sommaren, efter en fantastisk säsong med Roma. Folk har förstås sett honom tidigare i Chelsea, men nu är han hos oss och har gjort några fina mål och sett skrämmande bra ut. Han är otroligt kvick och utmanar backarna så att de får panik. Han kan gå både på utsidan och insida och föredrar att få över bollen på vänsterfoten.

Avslutningsvis påpekar ikonen att Jürgen Klopp är helt rätt man för Liverpool FC.

– Jag tycker att han är perfekt för klubben. Han kan relatera till fansen och de kan relatera till honom. Jag anser att vi går i rätt riktning under Klopp. Han blir kanske kritiserad för målen som släpps in, men hans filosofi är alltid att göra fler mål än motståndaren och det är också vad fansen vill se.

– Mellan nu och maj tror jag att vi kommer att få se fler leenden än besvikelser.

* I fornstora dagar med Evertons Trevor Steven på efterkälken.

Källa: Echo