– Vi är bättre än många tror

Bild till nyheten – Vi är bättre än många tror
Jürgen Klopp mötte media och snackade inför stormatchen mot Man United i morgon, avspark kl 13:30. Klicka för videoklipp och en kortare sammanfattning.

Kort sammanfattning:

Om Sadio Manés skada

– Vi kan givetvis spela fotboll utan Sadio. Men han är en kvalitetsspelare och hade otur med skadan. Som tur är kan vi spela utan Sadio, för det har vi gjort några gånger tidigare också. Mer än vad vi skulle ha önskat.

Om Coutinho och Firmino

– Vi jobbar nära de andra klubbarna i regionen för att få hem de sydamerikanska spelarna. Coutinho spelade två matcher, medan Firmino spelade fem minuter eller något liknande.

– De har en lång flygresa bakom sig. Det var nog komfortabelt. Jag var inte där, men jag såg priset!

Om Man United

– Jag skulle önska att Premier League-klubbarna hade mer tid att förbereda sig inför matcher som dessa. Båda lagen har bara två dagar på sig.

– Det är en match som du med 100 procents säkerhet vill se, om du inte är involverad själv. 

– Jose Mourinhos lag spelar på det sätt de måste spela. De är bättre nu än då vi mötte dem senast. Det är inte så mycket att säga, vi vet hur de spelar. Han har fantastiska spelare och vi vet allt om kvaliteterna hos Lukaku, Rashford, Mkhitayran och Mata. De har mycket erfarenhet. Ibland pressar de högt, ibland ligger de djupt.

– Mot oss har de spelat långa bollar tidigt. Senast hade de Ibrahimovic, nu har de Lukaku. Men de har många de kan spela på.

Om Lukaku

– Jag tror inte att någon har tvivlat på att han kommer att bli en anfallare i världklass.

Om sitt eget lags form

– Vi är i väldigt bra form. Inte när det kommer till resultat, men som vi presterar är vi långt mycket bättre än vad många tror. 

– Det är Anfield, vår stadion. Det är första matchen med Kenny Dalglish Stand och vi vill använda oss av all den kraft det genererar.

Om Dalglish 

– Han var här igår. Det var trevligt att snacka. Vilken underbar gubbe det är! En stor förebild. Nu begriper jag skotska också. Vi hade riktiga diskussioner, men i början var det bara leenden. 

– Europakvällarna på Anfield är outstanding... ligamatcherna? Kan vi förbättra oss? Yes. Vi möter Man United så alla som vill hjälpa till är välkomna!

Om sitt tvåårsjubileum som manager

– Det var väl inget direkt party om jag säger så. Jag är säker på att ni har skrivit om allt det redan. För mig personligen har det varit en fin tid. Om jag skulle få sparken nu så tror jag inte att det är många managers som skulle kunna ha gjort ett bättre jobb.

Om Dejan Lovrens skadeproblem

– Han har haft ryggproblem som har lett till ljumskproblem. Det var anledningen till att han inte spelade den första landskampen för Kroatien. Men han spelade 90 minuter i den andra och allt ser bra ut. (Klopp knackar i bordet).

Däremot var Jürgen Klopp mindre nöjd med att den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate spelade med Jordan Henderson mot Litauen. 

– England spelade på konstgräs och jag var inte glad över att han var på den banan med tanke på alla problem han har haft.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer