– Gör oss stolta

Bild till nyheten – Gör oss stolta
Liverpool mot Manchester United. Mer presentation än så behövs egentligen inte inför den match som sparkar igång Premier League igen efter ett långt och jobbigt landslagsuppehåll. Men just här och nu betyder matchen kanske än mer än någonsin för Liverpool Football Club.

Det är fredag. Blodet börjar pumpa lite fortare. Koncentrationen på allt annat börjar försämras. Folk pratar med en men man inser snart att man inte riktigt lyssnat. Det är ju såklart dessa matcher man lever för. Men det är också dessa matcher som kommer att bli ens död.

Liverpool mot Manchester United är den mest anrika fotbollsmatchen i England. Det är kanske det största mötet mellan elva fotbollsspelare i hela världen. Det är en alla-stannar-upp-och-håller-andan-match och det är såklart både en ynnest och förbannad pina att vara en supporter i det som objektivt är en påse fotbollsgodis serverad redan till lördagslunchens första bärs.

Men det är såklart också med känslorna som insats som vinsten kan bli som störst.

Efter förra landslagsuppehållet satt man också så här och taggade, tänkte och drömde. Vi skulle möta Manchester City och hade gått till pausvila ett par veckor tidigare med att pulvrisera Arsenal. För att bespara är smärtan går jag inte in på hur det gick den gången.

Imorgon har vi inte råd med något liknande. Vi har såklart inte ens råd med något som skulle vara en uns av i närheten och vi måste leverera en insats som får sånna som mig - sånna som tvekat - att ta emot ett stort jävla slag i magen och känna en förbryllande känsla över hur vi någonsin ens kunnat ifrågasätta detta lag.

Liverpool mot Manchester United är såklart aldrig en match man kan räkna med att vi ska jogga hem. Visst är det hemma på Anfield och visst anser vi oss såklart vara minst lika stora och starka som vår värsta konkurrent. Men den nyktra och bittra sanningen är tyvärr att den störiga klasskompisen, som man inte tycker förtjänar ett skit, dressat upp sig snabbare än oss och troligen sprungit iväg med den snyggaste tjejen i klassen redan. Manchester United anno 2017 ÄR ett bättre fotbollslag än Liverpool. Och de har tyvärr en manager som passar dem som handen i handsken och som tillåts att spela exakt hur dysfunktionellt som helst så länge det genererar poäng. Vilket det, at the end of the day, ju tyvärr handlar om.

Samtidigt handlar morgondagen inte om vem som värvat bäst, har bäst spelare på elva positioner eller vem som vunnit flest matcher hittills under säsongen. Imorgon är en isolerad match mellan två ärkerivaler som alltid kan sluta hur som helst.

Att Sadio Mané rök på en tung skada under uppehållet var såklart ett hugg i bröstet bara några dagar innan match. Att Philippe Coutinho och Bobby Firmino hunnit träna en gång på Melwood inför match gör inte saken mycket bättre heller.

Och vi saknar fortfarande spelare som Nathaniel Clyne och Adam Lallana.

Förutsättningarna kunde således vara bättre, men vi kan inte använda någon bok av ursäkter imorgon.

De spelare som plockas ut av Klopp måste vara beredda att dö för tröjan. De måste vara beredda att springa en meter mer än sina motståndare, kämpa lite mer för varje boll, hugga lite snabbare på varje retur. Vilja vinna lite mer!

Förlorar vi imorgon är vi tio poäng efter United. Vår värsta rival. Laget vi slutade före i tabellen i fjol. Det är såklart inte okej efter åtta omgångar. Jag slår inte på domedagstrumman här och nu – men det vore katastrof.

En vinst, så är det där gapet där emot fyra.

Läs de där raderna, förstå det där med sexpoängsmatcher, och vikten av morgondagen går från stor till monumental.

Med det sagt kan vi rädda stolthet även om vi inte vinner. Vad jag helst vill ha är tre poäng oavsett hur det ser ut. Det får gärna vara orättvist, oförtjänt – kanske rentav genom en feldömd straff i 94:e. Men får vi inte med oss alla de tre poängen så måste matchen som helhet dock erbjuda något vi kan bygga på.

Vi kan inte komma tillbaka från ännu ett uppehåll och slås rakt ner i skorna när vi försöker sträcka på oss.

Vi behöver en match att vara stolta över. Vi behöver spelare att imponeras av. En tränare vi återigen tror på till hundra procent. Vi behöver rätt beslut innan match - och vi behöver rätt beslut under densamma.

Vi behöver spelare som inte släpper en jävel över bron och som låter The Kops jubel tränga in i bröstet inför avspark och därefter dedikerar sina liv under nittio minuter åt att betala tillbaka.

Imorgon vill jag sitta och konstatera att det här är ett lag vi ska vara stolta över. Att vi har spelare som förtjänar tröjan. Och helst av alla vill jag dricka segeröl med tre poäng på kontot


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer