Rapport: Ännu ett kryss

Bild till nyheten Rapport: Ännu ett kryss
En av de största klubbmatcherna i världen sparkade igång helgen och Anfield var redo för ett stort spektakel.

Prematch:

Det sägs att 900 miljoner människor i  över 200 länder bänkade sig för att se en av världens största klubblagsmatcher. Kenny Dalglish Stand och resten av Anfield var redo.

Det var två lag som kom in i matchen med väldigt olika formkurvor. Liverpool hade en vinst på de sju senaste medans Manchester United var obesegrat i ligan hittills. 

"The Reds" kommer få klara sig utan sin talisman Sadio Mane i 6 veckor då han skadade sig under landslagsspel med Senegal. Gästerna från Manchester saknade bland andra Pogba, Fellaini och Eric Bailly. 

Första halvlek:

Matchen började i ett hyfsat tempo men det var tydligt vilken matchplan bortalaget kom med. United satt lågt och försvarade med i princip hela laget. 

Liverpool hade mycket boll och försökte hitta luckor men de gångerna man hittade igenom var det mest halvchanser och avslut i dåliga lägen sin det bjöds på. 

Nemanja Matic hyllas av många som säsongens värvning hittills och Serben var nära att spräcka nollan med en volley med halvtimmen spelad. Hans skott skruvade sig tätt utanför den vänstra kryssribban dock. 

Matchens bästa chans kom då Firmino skickade in bollen till Joel Matip som var kvar efter en fast situation. Mittbacken fick till ett bra skott men David De Gea stod för en räddning av yppersta världsklass. 

Romelu Lukaku har varit i bra form för United sedan flytten från den blåa sidan av Merseyside. Belgaren tog sig igenom Liverpools försvar och avlossade men hans landsman i buren stod för en fin räddning. 

Första halvlek blåstes av och det var fortsatt mållöst på Anfield.

Andra halvlek:

Liverpool startade bra i andra halvlek och kom ut med mycket fart. United fortsatte att sitta lågt med laget och inriktade sig på försvarsspelet. 

Efter några halvchanser fick Emre Can ett bra läge från nära håll efter en fin lyftning av Joe Gomez. Tysken kunde dock inte styra bollen på mål men "The Reds" visade bra intentioner. 

Mohammed Salah, som numera är känd som "King of Egypt" efter att ha skickat Egypten till VM, hade ett fint läge men missade precis en nick vid bortre stolpen.

Jürgen Klopp skickade in Alex Oxlade-Chamberlain och Daniel Sturridge i jakt på mål men bortalaget fortsatte att försvara sig ihärdigt. 

Det blev en debut i Premier League för Victor Lindelöf med några minuter kvar då han kom in för att säkra upp för United. Matchen slutade 0-0 och det satte punkten för en ganska tråkig tillställning. 

Matchfakta:

Premier League - Omgång 8

Liverpool FC - Manchester United 0-0

Gula kort: Smalling (74), Young (87)

Skribentens betyg:

Mignolet 3, Gomez 4, Matip 4, Lovren 3, Moreno 4, Wijnaldum 3, Henderson 3, Can 3, Salah 3, Firmino 3, Coutinho 3

Inbytta: Oxlade-Chamberlain 3, Sturridge 2, Solanke -

Betygsförklaring:

1. Dålig

2. Kan bättre

3. Bra

4. Mycket bra

5. Världsklass

6. King Kenny


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer