Stor(m)förlust för U23

Bild till nyheten Stor(m)förlust för U23
Reservlaget åkte på säsongens första förlust i vidriga väderförhållanden borta mot Derby.

Serieledning i Premier League 2.

Obesegrade efter åtta omgångar, varav sex raka segrar.

Men i afton tog det roliga slut, 0-2 borta mot Derby County.

Matchen spelades på maffiga St Georges Park, FA:s nationella fotbollscenter där bland annat landslaget brukar husera, men förhållandena var rent bedrövliga i efterdyningarna av orkanen Ophelia som härjar på de brittiska öarna.

Kastvindarna skapade stundtals kaotiska scener ute på planen, å andra sidan var det lika för båda lagen.

Neil Critchley mönstrade en stark elva (Flanagan, Ejaria, Brannagan, Wilson och Ings med A-lagsmeriter) och var också klart bättre i första halvlek. Borde ha gjort både 1 och 2-0 innan pausvilan. Tänker då närmast på Harry Wilsons chans i öppningsminuterna och Danny Ings giftiga frispark på övertid som susade förbi målvaktens vänstra kryss.

Direkt i inledningen av andra halvlek fick Ings en ny jättechans snyggt framspelad av Wilson, men bollen flög högt över ribban.

Istället gick det som det brukar. Unge mittbacken Conor Masterson slarvade med bollen på offensiv planhalva i den 50:e minuten och Derby fick chansen att kontra mot ett Liverpool i obalans. Charles Vernam sprang sig helt fri och var coolheten själv en mot en med keepern Kelleher.

Derby växte av målet och Liverpool hade uppenbara problem att både finna rytmen och att ta sig upp på offensiv planhalva i de starka vindbyarna.

I den 68:e minuten kom så 2-0-målet efter något som borde ha varit en klar frispark för Brannagan på mitten, men domaren viftade avvärjande. Derby kontrade återigen blixtsnabbt och Babos kom fri på vänsterkanten och avslutade med ett vackert skott till vänster om Kelleher.

Liverpool saknade verkligen inte chanser och borde kanske ha fått med sig en poäng totalt sett. Kanske alla tre, med bättre skärpa i avsluten. Ings kunde ha gjort ett par-tre stycken och mot slutet hade Brannagan ett farligt skott från 16 meter och Wilson ett skott i ribban.

Men nej, detta var inte Liverpools kväll.

Bäst var 20-årige yttern Harry Wilson, som alltid den mest kreative spelaren i U23. Domaren delade ut fyra gula kort till Derbyspelare, samtliga för ruff på just Wilson...

Trots förlusten behåller "The Reds" serieledningen i Premier League 2, två poäng före Everton. Till helgen vankas match mot tabelljumbon Manchester United.

Derby U23 – Liverpool U23 2-0 (0-0)

Laget: Kelleher – Flanagan (Juanma 61), Masterson, Jones, Whelan – Vitue, Ejaria, Brannagan – Wilson, Ings, Dhanda.
Avbytare: Parker, Sharif, Firth