U19 krossade Maribor

Bild till nyheten U19 krossade Maribor
Steven Gerrards unga garde tog sin andra seger i UEFA Youth League efter solklara 4-1 mot Maribor på Lendava Sports Park.

Trots en stark matchöppning var det hemmalaget som tog ledningen i den 23:e minuten, sedan polske keepern Kamil Grabara grovt missbedömt en boll som Alojso Matko bara hade att peta in i öppen bur.

Men det var aldrig någon fara på taket.

Två snabba mål av holländaren Bobby Adekanye (till höger på bilden ovan) och Herbie Kane ombesörjde att U19-laget gick till pausvila med 2-1.

I andra halvlek drygade kanadensaren Liam Millar (bilden ovan) först på till 3-1 innan Adekanye fastställde slutresultatet med sitt andra mål då en halvtimme återstod.

Gerrard tvingades till en hel del ändringar då Rhian Brester och norske Edvard Tagseth är på landslagsuppdrag och Conor Masterson avstängd. Han satsade istället på en 3-4-3-uppställning med kaptenen Ben Woodburn i en mer tillbakadragen roll på mitten bredvid Herbie Kane.

U19-laget tog därmed sin andra seger i gruppspelet efter tidigare 4-0 mot Sevilla och 1-2 mot Spartak Moskva.