– Vill inte säga något positivt idag

Bild till nyheten – Vill inte säga något positivt idag
Liverpool åkte på en svidande 4-1 förlust mot Tottenham igår. Klopp menar att det var dåligt försvarsspel som gjorde att laget förlorade. Han säger också att Dejan Lovren inte är skadad.

Tottenham tog sin första seger mot Liverpool under Mauricio Pochettino och dessvärre förtjänade London-laget segern. Klopp anser att Liverpools dåliga försvarsspel gjorde att det blev förlust på Wembley.

– Vi kom hit för att få med oss ett bra resultat men hade ingen chans att få det på grund av sättet vi försvarade oss på i dessa fyra situationer. Det är inte bra.

Flera av Tottenhams mål kom från situationer då Liverpool till en början hade full kontroll över situationen.

– Alla situationer är lätta att försvara sig mot. Det första målet är otroligt lätt att undvika. Du bara rensar bollen. Men det gjorde vi inte. När du ligger under med 2-0 efter 20 minuter är det inte den starten du vill ha. Vi gjorde misstag, men det är klart om vi hade gjort mål hade det kunnat ändra saker och ting.

– Alla situationer kan man se vad som var möjligt, men vi måste koncentrera oss. Allt är vårt fel. Naturligtvis kan vi fixa det men vi måste förstå att vi är ansvariga för detta.

– Vi var inte närvarande i några av de avgörande situationerna. Det var dåligt försvar över hela linjen.

Liverpool är nu laget som släppt in flest mål på bortaplan denna säsong. 15 mål på fem matcher.

– Jag har inget att säga om det. Det är vårt ansvar och ingen bra statistik.

När Klopp fick frågan om Mohamed Salah, som var lagets bästa spelare och gjorde mål ville han inte säga något alls.

– Jag vill inte säga något positivt om oss idag.

Dejan Lovren var inblandad i både det första och andra målet Tottenham gjorde och redan i den 31:e minuten blev kroaten utbytt. Bytet var inte på grund av någon skada.

– Han var inte skadad men jag vill inte peka ut enstaka spelare. Han var inte vår värsta.

Liverpool placerar sig nu på en nionde plats i tabellen.

– Vi är där vi är, och vi förtjänar det.

Källa: Liverpool.no