Flera osäkra kort

Bild till nyheten Flera osäkra kort
Jürgen Klopp och vicekaptenen James Milner har snackat med media inför morgondagens CL-drabbning mot Maribor. Klicka här för videoklipp och en kortare textsammanfattning.

Kort sammanfattning

JÜRGEN KLOPP

Om Coutinho och Lovren kan spela mot Maribor

– Inte 100 procent säker. Vi får se. Vi har träning kl 18 så då får vi se vilka som kan bli involverade. Jag hoppas på båda. Om de inte kan träna, speciellt i Dejans fall, betyder det att han inte kan spela heller. 

– Vi har en del skavanker. Roberto (Firminio) hade kramp, Joe kände också av något. Så vi måste vara väldigt försiktiga. Efter ikväll och i morgon så kan jag verkligen börja tänka på laguppställningen.

– Jag tar aldrig några risker med laget. Om en spelare spelar förväntar vi oss att han är 100 procent. Jag kommer att snacka med vårt medicinska team och tänker inte på rotation.

Om 7-0-segern i Slovenien  

– Efter 7-0 senast kanske det finns folk som inte har respekt för Maribor längre, men det är mitt jobb att se till att alla spelare är 100 procent spot on.

– Om vi vinner med 1-0, så är jag nöjd. Vi vill ha tre poäng, hålla nollan och sätta oss i en bra situation. 

Klopp tar inga frågor om dödshoten mot Lovren i sociala medier. Han vill prata med spelaren först på Melwood.

Om framtida matcher? 

– Hur kan jag tänka på om vi ska vinna de två nästa matcherna? Det är väldigt svårt. Vi möter Maribor och sedan Sevilla. Målet är att ta oss vidare från gruppspelet. Vi har haft en del fina insatser och jag menar att Anfield alltid ska vara vår fästning. Morgondagen är inte annorlunda. Om vi presterar bra så kan vi vinna. Det är vad allt handlar om mot Maribor. 

Om att lära sig att vinna titlar?

– Om jag säger "yes", betyder det att det kommer att bli en rubrik om att vi ska  vinna Champions League? Vad jag säger ändrar inte våra ambitioner. Vi måste fortsätta att visa oss fram på planen. Hela tiden, igen och igen. Sedan kan vi börja prata (om troféer). 

– En och en halv vecka efter en dålig match (Tottenham) kan jag inte säga att vi har lärt oss något.

Om Maribor

– Jag är inte helt säker på hur de kommer att ställa upp, men de har ändrat på några positioner. Självklart har vi kollat på deras senast matcher också. Vi respekterar Maribor en hel del. Nya formationer? Nytt spelsätt? Kanske. Men de kommer alltid att försöka vara ett spelande lag.

Om Mané och Lallana?

– Det ser bra ut. Båda är på god väg, men kommer inte att vara involverade i morgon eller till helgen. (Men stor chans att de är tillbaka efter landslagsuppehållet!)

* * * * *

JAMES MILNER

Om Maribor

– Du kommer inte till det här gruppspelet om du inte är ett starkt lag. Maribor kommer att vilja göra bra ifrån sig. Vi måste samtidigt se till att vara på topp, bestämma tempot och vara fokuserade på uppgiften.

Om att vara tillbaka på mittfältet

– Förra säsongen ombads jag att göra ett jobb och sa samtidigt att jag inte gillade att spela vänsterback, men laget kommer alltid i första hand.

– Jag gjorde jobbet så gott jag kunde, men gillade inte att spela där. Men jag njuter av att vara tillbaka på mittfältet just nu. 

– Jag blev väldigt glad när managern sa åt mig att jag skulle spela mittfältare igen. Jag tycker att jag har visat tillräckligt genom åren och jag vill fortsätta att bidra.

Om momentum

– Det skulle vara trevligt om vi kunde hålla allting gående och vi har glimtat till en del. Men vi väntar fortfarande på att allt ska klicka. När det väl gör det blir det förödande.

Om den "märkliga" CL-gruppen

– Det handlar om att ta tre poäng och det kommer inte att bli någon lätt match i morgon. De kommer att backa hem och försvara sig och hoppas slå tillbaka på kontringar. Gruppen är lite märklig eftersom det kan sluta med en målskillnadsaffär innan det är klart.

Om att vara ringrostig 

– Det är möjligt att det tar en och annan match innan jag når 100 procent, men jag vill kunna bidra i båda ändar av planen.

Om Anfield-publiken

– Europakvällar är alltid speciella på Anfield eftersom atmosfären utgör en enorm skillnad. Fansen förväntar sig att vi ska vinna, men vi måste fortfarande göra jobbet.

Om en frustrerande tid på bänken

– Det har varit väldigt frustrerande, men du kan inte göra annat än att försöka tvinga dig tillbaka in laget. Förhoppningsvis har jag lyckats ta en tröja nu.

– Alla spelare vill spela fotboll, men det är managern som tar ut laget och om du får chansen så måste du ta den. 

Om Rhian Brewster?

– Han är definitivt en stor talang. Han kan göra mål! Han är en bra grabb också, som vill lära och lyssna. Det är halva kampen... Men det är fantastiskt vad de har uträttat, de har gjort oss alla stolta. (Efter Englands guld i U17-VM).

Om tidigare problem i gruppen (2-2 mot Sevilla, 1-1 mot Spartak Moskva)

– Vi har inte varit så konsekventa som vi hade velat, men jag vill inte påstå att det enbart handlar om Champions League. Adam Lallana saknas mycket och Phil har sina skador. Det har varit en del störningsmoment hela hösten. 

– Men sådant drabbar alla lag så jag vill inte komma med några ursäkter. Vi har helt enkelt inte nått upp till vår riktiga nivå ännu, men när vi väl gör det så kan vi absolut besegra alla lag.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer