U19 stormar mot slutspel

Bild till nyheten U19 stormar mot slutspel
Curtis Jones, Ben Woodburn och Glen McAuley hittade nätmaskorna när U19-laget körde över Maribor i UEFA Youth League.

På det stora hela handlade det om kattens lek med råttan på Prenton Park i eftermiddags, även om gästerna faktiskt hade den första heta chansen redan efter två minuters spel.

Men hemmalaget replikerade snabbt; mittfältaren Curtis Jones (bilden) låg bakom 1-0 redan i 4:e minuten sedan hans skott touchat målvakten och in i mål. I den 11:e minuten klev kaptenen Ben Woodburn och satte en straff sedan Liam Millar blivit neddragen.

Redan där var det alltså ridå för slovenerna.

U19 var helt överlägsna och ingen hade protesterat om det stått 5-0 i pausvilan.

Framför allt hade Bobby Adekanye en räcka chanser och gjorde det mesta rätt utan att "hitta rätt". Den holländske yttern går från klarhet till klarhet och gjorde en stark insats fram tills han byttes yt i den 78:e minuten. Andra som imponerade var Camacho och norrmannen Edvard Tagseth på höger- och vänster vingbackposition.

Andra halvlek liknande den första med stort spelövertag och flera chanser, men det var först i slutskedet som inhopparen Glen McAuley fastställde slutresultatet till 3-0.

Steven Gerrards unga garde toppar grupp E-tabellen komfortabelt och rusar vidare mot slutspel.