Referat: Stark seger till slut

Bild till nyheten Referat: Stark seger till slut
0-0 i paus – missad straff – men ändå 3-0-seger. Liverpool gjorde "en Huddersfield" mot Maribor.

PREMATCH

7-0 i senaste mötet i Slovenien för lite drygt två veckor sedan. Gruppjumbon Maribor anländer till Anfield med stukat självförtroende – ny taktik – och med minst 2500 supportande landsmän i ryggen på Anfield Road End.

FÖRSTA HALVLEK

Maribor hade lärt sig läxan från slakten senast. Backade hem med exakt hela laget och uppträdde otroligt negativt med ett välorganiserat "igelkottförsvar".

Dominansen var egentligen total direkt från avspark, så när Wijnaldum tvingades halta av efter 17 minuter med skada (ankeln enligt rapporterna) borde/kunde Klopp gott kastat in Sturridge istället för kapten Henderson utan att behöva vara rädd för att mista balansen i laget. Så överlägsna var vi.

Men trots det enorma bollinnehavet lyckades hemmalaget bara skapa en (1) riktigt farlig målchans och den kom i 28:e minuten; "Bobby" Firmino fick pannan på Chamberlains fina högerinlägg, men Mariborkeepern lyckades få fingrarna på bollen som touchade i ribban och över.

ANDRA HALVLEK

Halleluja, vilken drömstart! Mo Salah mötte Trent Alexander-Arnolds tidiga inlägg från högerkanten och touchade in ledningsmålet med benet i den 48:e minuten. Egyptierns 10:e mål i Liverpooltröjan.

Puh! Allt som betydde något i detta läge var att få hål på Maribor!

Fyra minuter senare vräktes Firmino ned i straffområdet och James Milner klev fram till straffpunkten. Ingen dålig straff av Milly – snarare en suverän räddning av den 39-årige keepern Handanovic – som lyckades styra bollen i stolpen och ut.

Men den fjärde raka straffmissen hemma på Anfield.

Ytterligare några minuter senare sumpade Salah ett grymt läge då han nickade Morenos fina vänsterinlägg över ribban.

Så där höll det på, mer eller mindre, fram till 64:e minuten då Emre Can och James Milner väggspelade med varandra och den förstnämnde behärskat placerade in 2-0 vid den högra stolproten.

På övertid fastställde inhopparen Daniel Sturridge slutresultatet efter ett inlägg från Moreno. Anfallaren fick all tid i världen att trycka in bollen i nätmaskorna. Studges allra första Champions League-mål för Liverpool och andra matchen i rad.

Summa summarum: 3-0 – tre poäng – clean sheet – och fortsatt serieledning i Champion League grupp E.

Skribentens Man of the Match, hör och häpna: Alberto Moreno.

Publik: 47 957

SKRIBENTENS BETYG: Karius 2 (en räddning på hela matchen!) – Alexander-Arnold 3, Matip 3, Klavan 3, Moreno 4 – Milner 3, Can 3, Wijnaldum 2 (Henderson 17, 3) – Salah 3 (Sturridge 74, 3), Firmino 3 (Grujic 85), Oxlade-Chamberlain 3

Övriga avbytare: Mignolet, Gomez, Robertson, Solanke

Skala: 1 = Dålig 2 = Godkänd 3 = Bra 4 = Mycket bra 5 = Världsklass 6 = King Kenny-klass