Kritisk mot nyårsschemat

Bild till nyheten Kritisk mot nyårsschemat
Mellan 18 november och fram till årsskiftet ska Liverpool avverka ett dussintal matcher. Men det är den 13:e matchen som irriterar managern Jürgen Klopp.

Spelschemat runt nyårshelgen blir extra tuff för Liverpoolspelarna.

Bara 48 timmar efter hemmamötet mot Leicester väntar Burnley borta på Turf Moor på nyårsdagen.

Klopp är kritisk till hela upplägget. 

– Jag måste få fråga er (reportrarna på presskonferensen efter 4-1-segern mot West Ham) om det finns någon särskild anledning till att denna serieomgång inte kan spelas i mitten av den veckan istället? Vi ska spela den 30 december och så den 1 januari. Det hade varit väldigt enkelt att spela den matchen den 2 eller 3 januari istället. Jag fattar inte.

– Varför fungerar inte det? Är det en ny "Bonfire Day" eller något liknande?

– Burnley-matchen sänds inte på TV, folk kan inte se den. Så varför måste den då spelas den dagen?

– Om det hade varit för att TV-bolagen beslutat detta så hade man kunnat säga: "OK, det är ett avtal, så vi måste spela då." Men så är ju inte fallet här. Jag begriper inte varför dessa matcher inte kan spelas tisdag eller onsdag. Det är dessutom fortfarande lång tid kvar tills dess.

– Vi är inte ensamma. Burnley måste göra detsamma och andra lag också. Men om du känner någon som vet varför det är så här så får du gärna be honom att ringa mig.

Även ifjol kritiserade Klopp spelschemat hårt, då Liverpool mötte Man City hemma på nyårsafton och därefter Sunderland borta mindre än 48 timmar senare. "The Reds" fick bara 2-2 i den matchen...vilket också var början på en mardrömslik form under januari.

Schemat fram till nyårsdagen


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer