Mané klar för VM

Bild till nyheten Mané klar för VM
Senegal är klart för sommarens VM-slutspel i Ryssland – tack vare Sadio Mané.

Senegal behövde plocka två poäng på de två avslutande VM-kvalmatcherna för att säkra en biljett till Ryssland och ikväll lyckades de vinna borta mot Sydafrika med 2-0.

Sadio Mané var en av hjältarna då han slog en underbar passning fram till Diafra Sakhos 1-0-mål efter tolv minuter. Han passade också fram till det andra målet i slutet av matchen.

Tisdagens returmöte i Senegal blir därmed helt betydelselös, vilket gör att Jürgen Klopp hoppas att Mané ska få slippa den matchen och återvända till Merseyside.

* * * * *

Samtidigt hade Englands U21-landslag inga problem i EM-kvalet borta mot Ukraina. Dominic Solanke fixade ledningsmålet med ett lågt skott från 16 meter efter 15 minuters spel.

Trent Alexander-Arnold satt på bänken hela matchen.

För övrigt snackas det nu om att att A-landslagets förbundskapten Gareth Southgate kommer att kalla in Solanke i truppen till måndagens träningslandskamp mot Brasilien på Wembley.