Nobbade Chelsea två gånger

Bild till nyheten Nobbade Chelsea två gånger
Joe Gomez hade chansen att skriva på för Chelsea i tonåren, men nobbade två gånger om. Efter landslagssuccén med England måste Liverpool punga ut med ytterligare £250 000 till moderklubben Charlton.

20-årige Gomez har en drömvecka bakom sig med två landskamper för "Three Lions".

I båda matcherna på Wembley höll England nollan – mot Tyskland och Brasilien som enligt FIFA rankas som etta och tvåa i världen. 

Och Gomez stred verkligen som ett lejon i sin föredragna mittbacksposition. I matchen mot Brasilien blev han också utsedd till Man of the Match.

Reportern Matt Law (Telegraph) skriver att Gomez hade chansen att skriva på för Chelsea redan som 15-åring.

"Han kunde ha gått till Chelsea tillsammans med kompisen Kasey Palmer, men valde att stanna i Charlton Athletic. Det var många sömnlösa nätter där han undrade om han hade fattat rätt beslut, inte minst efter att Palmer vunnit UEFA Youth League på Stamford Bridge. Men Gomez ville spela A-lagsfotboll", skriver Law.

Charltons förre akademichef Paul Hart, hårdför mittback i Leeds och Nottingham på 70- och 80-talen, övertalade Gomez att nobba Chelsea.

Istället plockade han in Gomez i sitt U18-lag redan då han var 13 år.

– Vi ville inte hålla tillbaka honom, men förklarade att vi tyckte att det skulle vara bäst om han stannade och utvecklades för att sikta på A-laget. Båda föräldrarna och agenten lyssnade och litade på oss, berättar Hart, som tidigare har varit med och plocka fram duktiga mittbackar som Jonathan Woodgate (Leeds) och Michael Dawson (Tottenham, Hull, Nottingham).

– Jag har aldrig haft några favoriter, men jag var alltid väldigt imponerad av Joe. Han var inte den färdiga produkten och om han ska bli en riktigt bra mittback måste han bli ännu bättre i luften. Du kan vara så bra du vill, men du måste vinna huvudduellerna.

Gomez debuterade i Charlton som 17-åring och spelade 24 matcher i Championship 2014/15. Det var ett år innan kompisen Kasey Palmer fick sitta på bänken för Chelsea, dock som oanvänd reserv, för första gången.

Sommaren 2015 var han ett hett villebråd för Arsenal, Chelsea, Red Bull Leipzig, Hoffenheim – och Liverpool.

Han valde att flytta till Merseyside för att han trodde att han skulle få chansen i Brendan Rodgers A-lag.

När Joe landslagsdebuterade mot Tyskland förra veckan kostade det dessutom Liverpool ytterligare £250 000.

Klubben betalade initialt £3,5M för Gomez tack vare en en utköpsklausul i kontraktet med Charlton. Men där ingick också en klausul att Londonklubben skulle få betalt om han debuterade i landslagströjan.

Paul Hart är övertygad om att Joe Gomez kan bli en framtida storback.

– Jag är mycket imponerad över hur han har kommit tillbaka starkare efter de svåra skadorna. Han har alltid haft en klokt huvud och en önskan om att lära. Hans färdigheter, tillsammans med hur han uppför sig, så kan jag inte se att Joe kommer att stöta på några problem. Jag tror att han bara kommer att bli bättre och bättre.

Kompisen Kasey Palmer är sedan två år tillbaka utlånad till Huddersfield Town och har inte debuterat för Chelsea.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer