Nytt försök med VVD

Bild till nyheten Nytt försök med VVD
Liverpool kommer att göra en ny framstöt för att köpa loss Virgil van Dijk från Southampton i januari. Men reportern Paul Joyce (Times) tror inte att Sydkustlaget är villiga att sälja.

Förhållandet mellan klubbarna har förbättrats  efter sommarens transferfadäs med olovliga samtal och anmälan till Premier League.

Direktören Mike Gordon från Fenway Sports Group lyckades reparera förtroendet med Southamptons ägare Ralph Krueger, så till den grad att Liverpool faktiskt hörde sig för om tillgängligheten kring Virgil van Dijk strax innan sommarfönstret stängde. 

Men svaret blev förstås: not for sale.

Joyce skriver att LFC fortfarande vill ha holländaren i januari och att Jürgen Klopp känner lojalitet mot spelaren även om de aldrig har jobbat tillsammans tidigare. Och Van Dijk själv vill också till Liverpool.

Men det kommer sannolikt inte att bli någon affär i januari heller, tillägger Joyce. Inte minst med tanke på Southamptons svaga säsongsinledning.

Managern Mauricio Pellegrino, som gjorde 13 matcher i Liverpools mittförsvar våren 2005 innan han klev in i Rafa Benitez stab, tror inte att Virgil van Dijk kommer att ha några problem att behålla fokus då han springer in på Anfield på lördag eftermiddag.

– Han är 100 procent fokuserad på vårt lag och tränar bra. Han vill lyfta sitt spel. Han skadades i januari och spelade inga matcher på länge, säger Pellegrino till Times.

– Vi kan inte kontrollera övergångsmarknaden. I varje fönster finns det klubbar som vill köpa någon av våra spelare. Vi kollar efter spelare som kan förstärka oss. Fotboll idag är en stor business och vi måste förstå det. Nu kämpar klubbarna på marknaden för att finna de bästa spelarna och vi har många bra spelare. Det är en del av spelet. Det är ingen hemlighet att spelare kan bli distraherade, det är vanligt, avslutar Pellegrino.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer