Referat: Lekstuga för Fab Four

Bild till nyheten Referat: Lekstuga för Fab Four
Det blev en bra eftermiddag för Liverpool när Fab Four var på spelhumör. Tre mål gjorda framåt och noll insläppta.

PREMATCH

Resultatet innebär att Liverpool ligger på en femteplats med fyra poäng upp till andraplacerade Manchester United. Tätt bakom skuggar Arsenal och Burnley med lika många poäng som Liverpool.

FÖRSTA HALVLEK

Både Liverpool och Southampton visade att de ville ha boll i början på första halvlek. Spelet gick fram och tillbaka även om det var Liverpool som skapade de hetaste lägena. Detta skulle ge resultat och i den 31:e minuten kom det sköna 1–0 målet. Efter en hörna som Southampton först har kontroll på lyckas Liverpool vinna tillbaka bollen högt i banan och kvällens huvudrollsinnehavare Salah får tag på den. Salah curlar in bollen i bortre burgaveln och 1–0 är ett faktum.

2–0 målet kom 10 minuter senare från samma man nämligen Salah. Egyptiern blir frispelad efter ett otroligt fint pass utav Coutinho. Salah (som gör en bra löpning) står fri med målvakten och kan peta den förbi Forster i Southamptonmålet.

ANDRA HALVLEK

Ut i andra halvlek kommer ett lag som vägrar slappna av och fortsätter hålla i taktpinnen. Liverpool skapar flera farliga målchanser och faktum är att Southampton inte skapar så många farligheter på hela matchen. I den 68:e matchminuten drar Firmino ett skott rakt i famnen på Forster och bollen rullar ut rakt på fötterna till Coutinho. Brassen kan skicka in 3–0 som också blir kvällens sista mål. Tre mål gjorda framåt och inga insläppta bakåt. En bra eftermiddag på Anfield.