Klopp om Matip och Gomez

Bild till nyheten Klopp om Matip och Gomez
Några timmar innan gårdagens match mot Souhamtpon kom nyheten om att Joel Matip inte kunde spela. En annan förändring i startelvan var att Trent Alexander-Arnold startade på högerbackspositionen istället för Joe Gomez. Efter matchen förklarade Klopp varför Matip och Gomez inte spelade.

Efter segern mot Southampton fick Jürgen Klopp frågan om varför Joel Matip inte kunde spela. Enligt Klopp var det en lätt stäckning i insidan av låret som höll mittbacken borta från spel.

- Det ser bra ut. Men jag är inte säker på om han kan vara tillbaka redan på tisdag, säger Klopp.

Klopp förklarade också varför han valde att spela Trent Alexander-Arnold och inte Joe Gomez som startat de flesta matcherna i ligaspelet.

- Vanligtvis tänker jag inte så mycket på nästa match såhär tidigt efter en match, men nu måste jag tänka på de 13 kommande matcherna. Jag har inte planerat för dem alla än, men en del är redan planerat. Det är omöjligt att spela samma lag alla 13 matcherna, säger Klopp.

- Joe spelade två landskamper i förra veckan och det var inga problem. Han kunde ha spelat idag mot Southampton, men det hade varit en stor risk att låta honom spela idag och på tisdag.

- Vi har Trent och han är en annan typ av försvarare. Han kan vara både högerback och wingback. Just flexibiliteten tycker jag är en viktig egenskap hos honom.

- Trent var bra idag. Sett över 90 minuter var detta hans bästa match defensivt. Alla vet ju att han är bra offensivt.

- Vi är glada över att vi har de båda i truppen.

Källa: Liverpool Echo


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer