Viasat ratar Stoke-LFC

Bild till nyheten Viasat ratar Stoke-LFC
För andra gången på kort tid dissas Liverpool i tv-rutan. På onsdag kväll satsar Viasat hellre på Everton-West Ham än Stoke-Liverpool. Det har fått det att koka bland svenska supporters och kunder.

Liverpools officiella svenska supporterklubb är en av de största i landet med drygt 12 000 registrerade medlemmar. Sajten LFC.nu snittar omkring 20 000 dagliga besökare.

Undersökningar, som bland annat Viasat själva utfört, visar också att Liverpool har överlägset störst supporterstöd i hela landet. På i stort sett varje ort.

Ändå ratar Viasat Sport – som numera ägs av MTG Sport – för andra gången på kort tid en Liverpoolmatch. 

Senast var den 18 november då Leicester-Manchester City föredrogs framför Liverpool-Southampton, som istället eftersändes på Viaplay och Viasat.

 "Foxes" och "The Citizens" får ursäkta, men deras fanbase i Sverige är en droppe i havet jämfört med Liverpools.

Nu på onsdag den 29 november riggas tv-kamerorna upp på Goodison Park för bottenmötet Everton-West Ham. David Moyes återkomst. Men samma här. "Toffees" och "Hammers" har ett minimal supporterstöd i Sverige.

Stoke-Liverpool visas istället i efterhand med start kl 23:15.

Supporterklubben har under måndagen haft mejlkontakt med Per Nunstedt, sportchef på MTG, som förklarar:

– Mitt i möte men kort: Stämmer, på onsdag kör vi den match som sändande bolag i England valt ut – däremot så visar vi Brighton-Liverpool på Viasat Premium och Viaplay på lördag.

Vi har fått in många mejl från medlemmar – tillika trogna Viasat/Viaplay-kunder – som är irriterade över tv-bolagets val.

Oavsett beslut är det på sin plats att fler svenska Liverpoolfans vädrar sitt missnöje.

E-post: [email protected]

Tillsammans är vi starka!


32 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer