Räknar med mer speltid

Bild till nyheten Räknar med mer speltid
Alex Oxlade-Chamberlain, 24, förväntar sig att få starta fler matcher fram till nyår. – Managern har sagt åt oss att han kommer att rotera laget.

Liverpools nr 21 fick blott sin andra ligamatch från start mot Chelsea i lördags då Jürgen Klopp gjorde hela fem förändringar.

– Managern har snackat med oss om att han kommer att rotera. Det finns en anledning till att han har en stor tupp och han tror på oss alla. Jag tycker att han visade det genom att skifta ut några spelare och sätta några stora namn på bänken mot Chelsea, säger Oxlade-Chamberlain.

– Vi är inne i en hektiskt period nu och det är viktigt att de som spelar är så friska och rappa som möjligt. Alla måste bidra, även om det är tråkigt för dem som hamnar på bänken.

– Det fina med denna managern är att du alltid vet att det kan bli behov av dig i nästa match. Du kommer att få chanser.

– Vi kan bara se till att vi är redo. Det håller alla motiverade och på tårna. Managern har sagt till oss att: "Det finns behov för alla här. Jag vet att folk blir besvikna när de hamnar på bänken, men ni kommer alla att användas – se till att ni är klara."

Klopp har en frisk trupp att välja och vraka ur, så när som på Nathaniel Clyne som förväntas åter i februari efter sin ryggoperation.

– När bänken är stark betyder det också att vi har ett bra lag. Det är spelare som kan komma in och förändra matcherna. Det är viktigt om vi ska kunna vara konkurrenskraftiga i ligan.

– Alla lag vill vinna ligan och spela Champions League och snart startar även FA-cupen. En stor trupp är ett måste och skapar konkurrens om platserna.

I kväll väntar en tuff bortamatch mot Stoke på klassiskt kalla och blåsiga Bet365 Stadium. 

Oxlade-Chamberlain avrundar:

– Oavsett var Stoke ligger i tabellen så kommer de alltid att ge 100 procent mot storklubbarna. De har starkt stöd från entusiastiska hemmafans. Det är alltid svårt att få med sig poäng därifrån. Vi vet vad som väntar. Det blir hårt och fysiskt tufft, men vi är redo för uppgiften och ska försöka sätta vår prägel på matchen.

– Vi tar med oss positiva saker från Chelsea-matchen, men vi har också områden som måste förbättras. Grabbarna ser fram emot matchen och vi går för tre poäng.

Källa: Liverpoolfc.com


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer