– Säsongens stora match

Bild till nyheten – Säsongens stora match
Klopp och Mané mötte media inför CL-avgörandet mot Spartak Moskva: – Vi tvekar inte att ställa bästa laget på benen, sa Jürgen. – För oss är det här en av säsongens största matcher, sa Sadio.

Kort sammanfattning:

Jürgen Klopp:

Om att han inte tackade Chris Hughton för matchen mot Brighton:

– Det var ett missförstånd, som jag hade kunnat avfärda direkt. Jag kan bara be Chris Hughton om ursäkt. Salah gick förbi mig och jag gav honom en kram och därför tog jag honom inte i handen där och då, men det var inte meningen. Men jag gick sedan iväg och snackade med hans assistent. Det var inte min mening att vara respektlös.

Om Spartak Moskva:

– Detta är den stora matchen. Vi är bara med i Champions League för att vi vill gå vidare till nästa omgång. Om vi vinner detta så vore det coolt. Vi är starkare än vi var då vi mötte dem i Moskva. Men de har några vassa anfallare tillbaka.

– Det ska bli väldigt spännande, men det finns inga garantier i livet. Låt oss försöka och se vart det leder oss.

Om Everton på söndag:

– Efter i morgon har vi nog tid till att tänka på söndagens match. Vi kommer inte att tveka att ställa upp med vårt bästa lag. 

Om Coutinhos fräcka frispark:

– Du kan inte öva sånt på träning eftersom muren har hjul. Men du måste ändå ha modet att göra det. Om muren inte hoppar är det inte lika fint.

Om skadeläget:

– Mycket bättre. Ragnar (Klavan) och Joe (Gomez) är tillbaka, de tränade igår. Inte Joel Matip. Inte Adam Lallana, även om han är på god väg. Han behöver träna upp sig mer efter att ha varit borta så länge.

Om Coutinhos framtid:

– Ingenting. Jag tänker inte på det en enda sekund. Jag är inte osäker, jag är inte säker. Det är ingen som vet vad som kommer att hända i januari. Och det är bra från utsidan. Finns inget att säga om det.

Om lagets form:

– Vi befinner oss i ett läge av säsongen där man bör se att vi har jobbat ihop länge. Vi har haft några svackor och ett par matcher där vi inte varit så bra som vi förväntat oss. Tottenham-matchen är den mest uppenbara. Men vi lärde oss från det. Det betyder dock inget inför morgondagen eftersom vi pratar om saker som har hänt.

– Spelarna är vanliga människor så man kan aldrig ta något för givet. Vi måste visa kvalitet varje dag. Jag vill inte göra det här större än vad det är... men det här är stort.

Om vem som vinner Ballon d'Or:

– Sånt vet jag ingenting om. Kanske Messi. See you, bye!

Sadio Mané:

Om att ha suttit en del på bänken:

– Alla vill såklart spela varje match. Men vi är i Liverpool och måste respektera att det finns andra som också måste spela och sätta klubben först.

Om Spartak och Everton:

– Vi har många suveräna spelare och i varje match har vi utvecklats. Vi jobbar hårt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta såhär. Det blir en spännande match, som är väldigt viktig för oss. Vi har ett starkt lag och kan slå alla lag i världen.

– Det är för tidigt att snacka om derbyt, vi behöver koncentrera oss på Spartak. Det här blir en av de största matcherna på hela säsongen.

Om Mo Salah:

– Vi är väldigt glada för hans skull. Han är en väldigt viktig spelare för oss.

Om Coutinhos frispark senast:

– Philippe är en av de bästa spelarna i världen. Hans frisparkar är fantastiska. Jag försöker alltid lära mig från honom, men jag tror inte att han vill hjälpa mig!

Om att springa ikapp med Salah:

– Vi ska göra det idag!

Om Anfield och hemmafansen:

– Jag tycker att vi har de bästa fansen i världen. De är fantastiska och spelar en stor roll i alla matcher. Det är väldigt viktigt för oss att känna av deras stöd.

Om att fightas på flera fronter:

– Alla matcher är viktiga, det är därför som vi har en stor trupp. Det är inte bara ligan och Champions League utan även cupen. Vi har en trupp som vill vinna saker.

Om att nå CL-slutspel:

– Vi har laget som krävs för att vinna gruppen. Vi ska göra vårt bästa.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer