Rapport: Sjukt starkt, Fab Four

Bild till nyheten Rapport: Sjukt starkt, Fab Four
Liverpool krossade Spartak Moskva och visade Europa att man är ett lag att räkna med. Sju mål och samtliga gjorda utav Liverpools fruktade Fab Four.

PREMATCH

Liverpool var tvungna att ta poäng för att hålla Champions league drömmen levande. Resultatet innebär att klubben vinner sin Champions league grupp och kommer nu få spela åttondel mot något av de lagen som placerade sig tvåa i sin respektive grupp.

FÖRSTA HALVLEK

Matchen hann knappt dra igång innan Salah kom rusade mot mål och blev neddragen. Coutinho stegar upp och tar hand om straffen. En kylig straff där han tittar ut målvakten och kan skicka in Liverpools första mål i afton. 1-0 efter tre minuter.

Bara fem minuter senare skulle det smälla igen. I ett riktigt mönsteranfall där bollen gick från Mane till Salah till Firmino och tillslut Coutinho, som kan lägga in 2-0. En eloge till Firmino som drar isär försvaret med en mycket fin löpning.

Endast tre minuter efter detta var det dags igen. Mane plockar upp bollen på mittplan och försöker nå Salah. Inspelet misslyckas och bollen dimper ner hos Firmino som kan sätta 3:an. 3-0 efter 18 minuter och detta blev också resultatet man gick in i pausvilan med.

ANDRA HALVLEK

Efter 3-0 i första var det kanske många som satt och oroade sig att Sevilla-misstaget skulle upprepa sig och att Liverpool faktiskt inte skulle kunna behålla sin ledning. MEN något tapp var det verkligen inte frågan om och i andra halvlek small det till rejält när Liverpool ångade på.

Precis som i första dröjde det inte länge innan Liverpool fick in ett mål i burgaveln. Mane dundrar in 4-0 på volly efter inlägg av nyligen inbytta James Milner.

Efter detta rann det iväg rejällt och det skulle bli ytterligare tre mål under kvällen.

5-0 Coutinho efter ännu en assist av Milner, 6-0 Mane med pass från Sturridge.

Sjunde och sista målet i afton gjorde Salah som tillslut lyckades få in ett mål efter att va det verkade, varit riktigt sugen hela matchen. Även vid 7-0 var det Milner som kom med passen.

Mål av samtlig i Liverpools nu fruktade Fab Four och vi är tillbaka i champions League slutspelet där vi hör hemma!