– Det blir fight!

Bild till nyheten – Det blir fight!
Jürgen Klopp förväntar sig en tuff tvekamp mot grannarna från Goodison Park på söndag. Här svarar han på frågor om Coutinho, Fab Four och varför Hendos bänkplats senast är en "shitstory"!

Om Coutinhos framtid – igen

– Jag har ingen anledning att tänka på det. Vi snackar aldrig om transfers vid denna tidpunkt. Oavsett vad jag säger kan jag inte hindra dessa frågor från att komma, så det är bortkastad tid.

– Ingen har sagt till mig att Phil ska bort i januari. Vi hade en story om detta i somras och jag har ingen önskan om att ha det igen.

Om derbyt

– Det blir väldigt speciellt. Vilken vecka detta är för oss! Vi vet vad som väntar (på söndag) och det gör det inte lättare. Jag förväntar mig en klar struktur och organisation från Everton med inlägg, frisparkar och dödbollar av högsta klass. Det blir många andrabollar att fightas om.

– Vi måste vara perfekt organiserade och vara redo för alla dueller. I så fall kan vi vinna matchen.

Om Sam Allardyce

– Detta är tredje klubben som Sam Allardyce möter mig med på två år här. Det som är säkert är att hans lag aldrig är enkla att möta. Å andra sidan har vi bra form och vi måste lära oss av våra misstag. Efter storsegern i Champions League mot Maribor (7-0) var vi inte bra i nästa (Spurs borta 1-4).

Om Fab Four spelar mot Everton

– Jag har inga problem med smeknamn som "Fab Four" men det är lite respektlöst mot de andra spelarna. Vi gjorde en fantastisk match mot West Ham och Ox var med. Adam Lallana har inte varit helt frisk men skulle han passa in i vilket pojkband på planeten! Sturridge, Solanke... det är inte rättvist mot dem.

Om taktiken på söndag

– Vi måste göra det så svårt som möjligt för Everton. Det är många saker som kommer att bli väldigt annorlunda jämfört för senast. Det kommer att bli hårt jobb och det finns ingen favorit. 

– Vi måste ha tålamod, precis som mot Brighton, för det finns inga lätt sätt att spela sig igenom. Men jag har inget problem med det – detta är ett derby.

Om vad som ändrats sedan Spurs-förlusten

– Vi utnyttjade inte chanserna. 66 skott – 33 mål. Vi var tvungna att ändra ett par avgörande detaljer. Det är vårt jobb att se till att ni inte alltid vill diskutera vårt försvarsspel!

– Vi var tvungna att reagera. Men vi pratar om det förflutna, nu har vi all fokus på framtiden. Och framtiden är Everton.

Om att möta ett "nytt" Everton

– Det är ingen tvekan om att det finns kvalitet hos Everton. De fick inte med sig resultaten, hade inget självförtroende. De kände att de behövde en förändring och de behöver tid på sig för att lyckas med det.

– Vi känner alla till Everton. Om inte topp 6, så topp 7. Jag har sett de fyra senaste matcherna och de är i bra form. De gör många mål och har redan gjort årets mål. (Wayne Rooneys mot West Ham)

Om sitt fjärde Liverpoolderby

– Jag såg 1-1-matchen veckan innan jag kom till Liverpool. Jag hade inga förväntningar, men det är ett derby och jag gillar det. Det finns stor respekt mellan klubbarna. Under matcherna, ja, men försök att vinna det. Efter matcherna så lever vi i samma stad. Det är okej, men under matcherna vill jag bara se oss göra vårt bästa.

Om Hendersons bänkplats mot Spartak

– Inte ens kaptenen kan spela hela tiden. Han är i god form, men det kändes förnuftigt. Jag säger bara det eftersom folk vill göra en shitstory av det. Sorry, men det är verkligen en shitstory... Ge mig ett annat ord för det.

– Han är en sådan viktig spelare för oss. Jag förstår inte varför jag ska behöva säga det. Jag bor i den här staden och jag vet hur folk snackar, men att vara kapten i Liverpool FC är ett av de tuffaste jobben inom världsfotbollen. Kaptenen innan var Steven Gerrard, men sorry...han har slutat.

– Jag vill att alla ska respektera Jordan Henderson som vår kapten för han förtjänar det. Men det behöver inte betyda att han spelar alla matcher. Detta är ingen story utom här i England och speciellt i Liverpool. Men jag säger: Sorry, det finns ingen story.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer