– Vi måste förbättra oss

Bild till nyheten – Vi måste förbättra oss
De tappade poängen mot Arsenal grämer fortfarande Jürgen Klopp.

– Det finns så mycket positivt att säga om detta lag, men det är svårt att göra just nu, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– Jag såg matchen mot Arsenal och tänker hur kan vi spela sådan fotboll, slå sådana passningar, ha så bra attityd, löpa som vi gjorde men ändå få ett så dåligt resultat? Det kändes inte rätt, men samtidigt är det rätt eftersom vi gjorde misstag.

 – VI är ett lag, och så länge någon gör fel och ingen av de andra kan hjälpa honom så är det vi som är ansvariga. Jag är ansvarig, något som jag alltid sagt, och jag känner det. Men spelet var bra, och vi måste spela bra. Fortsätter vi att spela bra kommer vi att behålla fjärdeplatsen, eller till och med klättra lite i tabellen. Om vi inte presterar bra så förtjänar vi inte fjärdeplatsen. Så vi är under press, vår egen press.

– Dessa grabbar har verkligen potential. Blanda det med god attityd så har du kvalitet. Vi levererade kvalitet mot Arsenal, men inte när det kommer till resultatet. Men spelet var bra nog.

– Vi spelade oavgjort för åttonde gången, men borde ha vunnit, precis som vi borde ha vunnit alla de andra matcher som blivit oavgjorda. I utvecklingen av laget är detta mycket viktigt.

– Vi spelar i en väldigt svår liga, men spelmässigt är vi väldigt stabila såhär långt. Om vi förblir stabila och lyckas att bli av med misstag som i fredags så kommer vi att vinna fler matcher än vi förlorar och spelar oavgjort. 

– Så som det var mot Arsenal, och som det kommer att se ut mot Swansea är att vi måste prestera bra, och sedan får vi se hur motståndarna reagerar.

Ligan är halvvägs avklarad nu, Liverpool ligger på fjärde plats. Manchester City har en stabil ledning, och de lag som jagar är Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal och Burnley.

– Denna säsong tror jag inte att det är några andra än Manchester City, och kanske Manchester United som tänker på att de kan vinna ligan. Vi måste kvalificera oss för Champions League. Vi måste komma så högt upp i tabellen som möjligt.

– Det ser ut som att vi kan komma tvåa, trea eller fyra denna säsong. Det är en fantastisk situation, men ingen drömsituation. Vi jobbar med detta, och för att klara av det så måste vi bli bättre på alla områden.

Swansea kommer till Anfield på Boxin Day. De sparkade nyligen tränare Paul Clement, och leds tillfälligt av Leon Britton.

– De är under press, det är uppenbart, för de kämpar för att hålla sig kvar i Premier League. 100 procent. Det kommer inte att förändra sig innan Boxing Day. 

– Men vi ska vara redo och vi vill prestera, i den mån det går, som vi gjorde mot Arsenal samtidigt som vi ska försöka undvika de misstagen vi gjorde då. Jag minns inte riktigt matchen mot Swansea förra säsongen, om jag ska vara ärlig. Jag minns att vi förlorade, men det är inte planen för Boxing Day, avslutar Klopp


26 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer